Update: Barcelona moet vrezen voor onderzoek van Spaanse voetbalbond
Zaterdag, 20 juli 2019 om 13:57

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft bij de presentatie van Antoine Griezmann in het Camp Nou gereageerd op de aantijgingen van Atlético Madrid. De Madrilenen zijn het niet eens met de gang van zaken rondom de transfer van Griezmann naar Barcelona en willen bovenop de 120 miljoen euro nog 80 miljoen euro ontvangen. Bartomeu denkt dat er weinig kans is dat Atléti gelijk zal krijgen aangezien er volgens hem geen bewijs is voor onrechtmatig handelen.

Griezmann gaf op 14 mei van dit jaar al aan dat hij de club deze zomer zou verlaten. De ontsnappingsclausule in zijn contract bedroeg toen nog 200 miljoen euro, een bedrag dat met 80 miljoen euro zou zakken op 1 juli. Barça maakte uiteindelijk de deal met Griezmann vorige week bekend en maakt 120 miljoen euro over naar Atlético Madrid. De Madrileense clubleiding is boos, want zij zijn ervan overtuigd dat er in maart al een akkoord was tussen Griezmann en Barcelona.

Meer: Zoekend Barcelona begint vanavond wéér met nieuw middenveld | Barcelona speelt in apart 5-3-2-systeem zonder Frenkie de Jong

View this post on Instagram

Rugnummer 1??7?? ???? #griezmann #campnou #griezmann17 #barcelona #fcb #fcbarcelona #azulgrana #swipe #swipeleft #bartomeu

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Middels een statement via de officiële kanalen kondigde de club van trainer Diego Simeone stappen aan. "De speler maakte op 14 mei, voordat de clausule werd aangepast, bekend dat hij de club zou verlaten. Atlético gelooft daarom dat de beëindiging van het contract, afgaande op eerder gebeurtenissen en acties van de speler, al voor het einde van het afgelopen seizoen plaatsvond. De club is daarom begonnen met het in werking stellen van procedures die zijn belangen en rechten moeten beschermen."

Bartomeu geeft Atlético weinig kans tot slagen. "Ik heb gesproken met Atlético Madrid, maar is op geen enkele manier bewijs. Ik begrijp dat Atlético zijn belangen verdedigt. Ik heb gesproken met Enrique Cerezo (voorzitter van Atlético Madrid, red.) We zullen zien wat er gaat gebeuren, maar er valt weinig over te zeggen. We hebben contact opgenomen met Griezmann nadat hij in een video afscheid nam van de fans", aldus de voorzitter zondag bij de presentatie van Griezmann.

Bartomeu liet tot slot weten dat Barcelona er alles aan zal doen om deze zomer nog meer spelers aan te trekken. "We willen de beste spelers hebben. We hebben al een competitief team en krijgen nu Griezmann er op het juiste moment bij. We zullen niet stoppen om te proberen onze ploeg te verbeteren."

Update 20 juli 13.57 uur - Barcelona moet vrezen voor onderzoek van Spaanse voetbalbond
De Spaanse voetbalbond (RFEF) stelt een onderzoek in naar de transfer van Antoine Griezmann naar Barcelona. Atlético Madrid heeft een klacht ingediend tegen de Catalanen, omdat men van mening is dat zij nog tachtig miljoen euro meer over moeten maken voor de Franse spits. Over de gang van onderzoek doet de RFEF geen uitspraken, maar de Spaanse voetbalbond laat alleen weten dat de gang van zaken onderzocht wordt.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Atlético Madrid
 
Antoine Griezmann
 
Diego Simeone

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties