Update: Barcelona bevestigt rugnummers Frenkie de Jong en Carles Aleñá
Maandag, 15 juli 2019 om 19:41

Frenkie de Jong gaat bij Barcelona definitief rugnummer 21 dragen, zo weet Mundo Deportivo maandagmiddag te melden. De 22-jarige middenvelder werd onlangs zonder rugnummer gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Dat had er mede mee te maken dat het favoriete rugnummer van De Jong nog bezet was door Carles Aleñá, maar hij heeft ermee ingestemd dat op te geven.

Het rugnummer 21 werd door De Jong ook gedragen bij Ajax en Oranje, waardoor het in de lijn der verwachtingen dat hij daar ook bij Barcelona voor zou kiezen. De middenvelder heeft zich volgens de Spaanse sportkrant echter bescheiden opgesteld en is eerst met Aleñá in gesprek gegaan. De 21-jarige middenvelder heeft vervolgens te kennen gegeven dat hij er geen problemen mee heeft om zijn rugnummer op te geven.

Meer: ‘Ik voel me op dit moment hetzelfde, Barcelona heeft mijn bal afgepakt’ | Frenkie de Jong: ‘Moeilijke keus, dus ik laat het maar aan de trainer over’

Aleñá speelde sinds afgelopen seizoen met nummer 21 op het shirt, nadat hij het overnam van de naar Everton vertrokken André Gomes. De door Barcelona opgeleide middenvelder kwam in de voorbije jaargang tot 27 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 2 doelpunten. Volgens Mundo Deportivo gaat met het instemmen van Aleñá voor De Jong 'een droom in vervulling', daar hij graag met 21 wilde blijven spelen. Aléña zal komend seizoen met rugnummer 16, 19 of 24 spelen.

Eerder werd al bekend dat De Jong het iconische rugnummer 14 had geweigerd en de voorkeur gaf aan 21. "Ik zou heel makkelijk met een ander nummer kunnen spelen, hoor, daar niet van, alleen is het wel leuk dat het ook een bepaalde herkenbaarheid geeft voor de mensen", zei de middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan."

Een van de redenen dat De Jong in Barcelona rugnummer veertien geweigerd heeft, is omdat hij vergelijkingen met Johan Cruijff uit de weg wil gaan en niet zit te wachten op extra druk. De Jong verscheen maandag, evenals de andere aanwinsten Antoine Griezmann en Neto, voor het eerst op het trainingsveld bij Barcelona. Het drietal werd met een traditie ontvangen door de selectie van de Catalanen. De overige spelers vormden een tunnel, waardoor de aanwinsten zich een weg moesten banen.

Update 15 juli 19.41 uur - Barcelona bevestigt rugnummers Frenkie de Jong en Carles Aleñá
Frenkie de Jong gaat inderdaad met rugnummer 21 spelen, zo meldt Barcelona maandagavond via de officiële kanalen. De voormalig middenvelder van Ajax neemt het nummer over van Carles Aleñá, die met nummer 19 gaat spelen. Antoine Griezmann gaat met het cijfer 17 op zijn rug voetballen, terwijl doelman Neto nummer 13 krijgt.

 
Meer video's
 
Barcelona
 
Frenkie de Jong
 
Carles Aleña Castillo

Poll
Wordt Frenkie de Jong komend seizoen al basisspeler bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties