Van 't Schip vervolgt trainersloopbaan bij voormalig Europees kampioen
Woensdag, 31 juli 2019 om 17:23 • Robin Bruggeman

John van 't Schip is tot en met het einde van de kwalificatiereeks voor het WK 2022 de bondscoach van Griekenland, zo maakt de Griekse voetbalbond woensdag wereldkundig. Aron Winter, die tot voor kort werkzaam was bij Ajax, gaat mee als assistent, terwijl ook Michael Valkanis zich voortaan assistent van Van 't Schip mag noemen.

Van 't Schip werd in december ontslagen door PEC Zwolle en zat sindsdien zonder werkgever. Aan de Nederlandse bondscoach de lastige taak om Griekenland naar het EK van 2020 te loodsen. De Grieken hebben tot dusver vier punten verzameld en staan vierde in kwalificatiegroep J, waarin Italië, Finland, Armenië, Bosnië-Herzegovina en Liechtenstein de tegenstanders zijn.

De nieuwbakken bondscoach van Griekenland stond al enige tijd bovenaan het wensenlijstje van de Griekse bond, dat de laatste jaren nogal eens van trainer wisselde. Zo vervulden onder meer Claudio Ranieri, Sergio Makarián en Michael Skibbe de afgelopen jaren het bondscoachschap van de Griekse nationale ploeg. Angelos Anastasiadis was de meest recente keuzeheer van Griekenland.

Van 't Schip kan op korte termijn zijn officiële debuut als bondscoach van Griekenland maken. De Europees kampioen van 2004 staat op 5 september tegenover Finland, dat vijf punten meer heeft en de tweede plaats bezet. Drie dagen later, op 8 september, komt de nog puntloze hekkensluiter Liechtenstein op bezoek.

 
Kwalificatie EK
 
Griekenland
 
PEC Zwolle
 
John van 't Schip
 
Aron Winter

Poll
Een goede stap voor John van 't Schip?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties