Feyenoord - Sparta Rotterdam: statistieken wijzen duidelijke winnaar aan
Zondag, 4 augustus 2019 om 14:21

Voor Feyenoord en Sparta Rotterdam start het nieuwe seizoen in Rotterdam. Het team van Jaap Stam, die voor zijn officiële debuut staat, speelde in de voorbereiding liefst acht oefenduels en leed nederlagen tegen Red Bull Salzburg (3-1), Panathinaikos (0-3) en Southampton (1-3). Sparta werkte een oefenwedstrijd minder af en verloor alleen van Maccabi Tel Aviv (1-2). Opta blikt vooruit op de ontmoeting in De Kuip, zondag vanaf 14.30 uur.

O Feyenoord is zonder puntenverlies in de laatste negen thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam in de Eredivisie en wist in vijf van die duels het doel schoon te houden.

Meer: Jaap Stam sleutelt aan achterhoede, middenveld én aanval van Feyenoord | Jaap Stam verrast: ‘Moest het zo snel? Die vraag stel ik mezelf ook’

O Sparta begint voor de 54e keer aan een Eredivisie-seizoen; alleen Ajax, Feyenoord en PSV (64) kwamen tot meer seizoenen in de Eredivisie.

O Feyenoord noteerde tegen geen ploeg in de Eredivisie zoveel overwinningen (65) en doelpunten (249) als tegen Sparta Rotterdam.

O Sparta wist de openingswedstrijd in de laatste 21 Eredivisie-seizoenen niet te winnen (7 remises, 14 nederlagen) en verloor de laatste 8. De laatste keer dat de Spartanen een openingsduel wonnen op het hoogste niveau was in het seizoen 1987/88 (6-2 tegen FC Utrecht).

O Feyenoord wist de nul te houden in twaalf van de laatste twintig eerste thuiswedstrijden van een Eredivisie-seizoen en verloor in die reeks slechts één duel: zestien zeges, drie remises.

O Feyenoord opende acht keer eerder een Eredivisie-seizoen tegen een promovendus en verloor alleen de meest recente van deze duels (vijf zeges, twee remises): vorig jaar op bezoek bij De Graafschap (2-0).

O Liam Kelly speelde onder Jaap Stam 55 competitieduels voor Reading; slechts één speler creëerde meer kansen (74) en gaf meer assists (8) dan de Ier onder Stam in de Championship.

O Sam Larsson creëerde dit kalenderjaar 51 kansen uit open spel in de Eredivisie, minstens veertien meer dan iedere andere speler.

O Jaap Stam verloor als speler vier Eredivisie-duels van Sparta (vier zeges, drie remises); van geen ploeg verloor hij vaker als speler in de Eredivisie (ook vier nederlagen tegen PSV en Willem II).

O Halil Dervisoglu scoorde slechts één keer uit zijn laatste 31 schoten voor Sparta in alle competities; met zijn zes schoten daarvoor scoorde hij vijf keer.

O Adil Auassar, die zijn tweehonderdste Eredivisie.duel kan spelen, kwam in zijn laatste twee officiële wedstrijden voor Sparta even vaak tot scoren als in zijn eerste 38 wedstrijden voor de Rotterdammers bij elkaar (2 goals).

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Sparta Rotterdam
 
Jaap Stam
 
Sam Larsson

>
Eredivisie
Feyenoord
2
2
Sparta Rotterdam
Zondag, 4 augustus 2019 om 14:30
Poll
Feyenoord - Sparta Rotterdam eindigt in een ...
zege voor Feyenoord
gelijkspel
zege voor Sparta
Meer OPTA Facts
   
12:54
12:54
FC Utrecht maakt indruk in Eredivisie: tandem ‘K-K’ tussen drie Ajacieden
54
   
08:45
08:45
Heracles Almelo - PSV: supporters mogen vijf minuten voor tijd niet weg
16
   
18:41
18:41
Niet alleen kommer en kwel bij FC Emmen: Nikolai Laursen maakt indruk
20
   
20:18
20:18
Athletic Club - Barcelona: Basken vrezen visite Frenkie de Jong en consorten
43
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties