'Het ligt niet in de planning dat ik op m'n 28ste al terugkom bij Ajax'
Dinsdag, 6 augustus 2019 om 13:05

Frenkie de Jong sleepte eerder dit jaar door zijn goede optredens namens Ajax een vijfjarig contract bij Barcelona in de wacht. De 22-jarige middenvelder heeft nog steeds een goed gevoel bij de regerend landskampioen uit Amsterdam, maar een rentree zoals die van Daley Blind ligt niet in de lijn der verwachtingen. Blind keerde na vier seizoenen in dienst van Manchester United terug bij Ajax.

"Het ligt niet in de planning dat ik op m'n 28ste al terugkom", is De Jong duidelijk in een interview met Helden. "Ajax is ook top, hoor, maar ik hoop dan nog bij een club uit de Europese elite te spelen." De middenvelder leek in eerste instantie op weg naar Paris Saint-Germain, maar het was uiteindelijk Barcelona dat de international van Oranje wist te contracteren. Ajax ontving minimaal 75 miljoen euro voor de transfer, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 86 miljoen euro.

Meer: ‘Ik kan het wel begrijpen dat mensen hem met Johan Cruijff vergelijken’ | Frenkie de Jong krijgt complimenten: ‘Hij laat zien wat ik verwacht had’

"Ik heb een geweldige tijd bij Ajax gehad en sluit een terugkeer ook zeker niet uit. Maar ik ga het niet beloven, want ik weet niet hoe de wereld er over tien jaar uitziet", aldus De Jong, die niet gelooft in het tot in detail uitstippelen van een spelersloopbaan. "De een is eerder op het punt dat hij terug wil keren naar Nederland dan de ander."

De Jong liet in de voorbereiding een goede indruk achter en de recensies in de Spaanse media waren dan ook overwegend positief. Zijn officiële debuut in het shirt van Barcelona volgt naar verwachting op vrijdag 16 augustus. De Catalaanse grootmacht gaat die dag op bezoek bij Athletic Club voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in LaLiga.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ajax
 
Frenkie de Jong
 
Daley Blind

Poll
Denk jij dat Frenkie de Jong in de toekomst weer voor Ajax zal spelen?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties