Messi troeft Cristiano Ronaldo af en pakt UEFA Goal of the Season-trofee
Vrijdag, 9 augustus 2019 om 14:12

Het doelpunt van Lionel Messi in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool is verkozen tot UEFA Goal of the Season, zo meldt de Europese voetbalbond vrijdagmiddag. Het gaat om de vrije trap die Messi in de thuiswedstrijd tegen the Reds van grote afstand prachtig in de kruising schoot, waarmee de 3-0 op het scorebord kwam.

Meer: Zoekend Barcelona begint vanavond wéér met nieuw middenveld | Twee verrassingen én De Jong in basiself Barcelona tegen Dortmund

Messi troefde met zijn schitterende treffer een hoop andere gegadigden af, waaronder het doelpunt van Cristiano Ronaldo tegen Manchester United in de groepsfase van de Champions League. De superster van Juventus nam in de thuiswedstrijd tegen de Engelsen een diepe pass in één keer uit de lucht en liet doelman David de Gea daarmee volstrekt kansloos.

Tussen de tien genomineerden zat één treffer van een vrouwelijke speelster: Katerina Svitková van Slavia Praag schoot afgelopen seizoen tegen Bayern München van veertig meter raak. Andere doelpunten die in aanmerking kwamen waren onder meer die van Danilo (Portugal) tegen Servië, Pedro (Chelsea) tegen Slavia Praag, Nani (Sporting Portugal) tegen Qarabag en Ivan Rakitic (Barcelona) tegen Tottenham Hotspur.

 
Meer video's
 
Barcelona
 
Juventus
 
Lionel Messi
 
Cristiano Ronaldo

Poll
Is Lionel Messi de terechte winnaar van deze prijs?
Ja
Nee, Cristiano Ronaldo had moeten winnen
Nee, een andere speler had moeten winnen
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties