Update: Neymar ontbreekt ook bij tweede wedstrijd Paris Saint-Germain
Zaterdag, 17 augustus 2019 om 13:44

Paris Saint-Germain begint zondagavond zonder Neymar aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1. Sportief directeur Leonardo bevestigt zaterdagmiddag op een persconferentie dat de aanvaller niet in actie zal komen tegen Nîmes Olympique en dat de club het besluit heeft genomen. Leonardo stelt dat de gesprekken over een vertrek van Neymar 'verder gevorderd dan voorheen' zijn, maar dat er nog geen akkoord is bereikt.

"We zullen zien wat er gaat gebeuren. Het is belangrijk dat de toekomst van iedereen duidelijk wordt", geeft Leonardo aan. Trainer Thomas Tuchel vult aan dat hij zich niet te veel zorgen wil maken om transferperikelen. "Als ik er te veel over nadenk, word ik gek. Ik richt me op mijn team en op de spelers die ik hier tot mijn beschikking heb. Ze hebben mijn toewijding en mijn energie nodig. Als er wat gaat gebeuren, zullen we er tegen die tijd over besluiten."

Meer: Tuchel neemt woedende Mbappé en ‘arrogante’ Neymar in bescherming | Zeer hard aangepakte Neymar haalt in slotfase gram met heerlijk doelpunt

Neymar heeft zijn zinnen gezet op een vertrek uit Parijs en staat in de belangstelling van Real Madrid en zijn oude club Barcelona. De Braziliaan sierde zaterdag weer op de voorpagina's van de grote Spaanse sportkranten AS, Marca en Sport. Waar Barcelona in eerste instantie nog als meest waarschijnlijke bestemming voor de dribbelaar gold, heeft aartsrivaal Real Madrid zich volgens de berichtgeving ook nadrukkelijk in de strijd gemengd.

Nadat er eerder deze week al werd gesproken over een bod van 120 miljoen euro plus Luka Modric, die overigens niet mee zou willen werken aan een vertrek, meldde Sport zaterdagochtend dat voorzitter Florentino Pérez Neymar zelf ook een grote salarisaanbieding heeft gedaan. Hij zou in het Santiago Bernabéu veertig miljoen op jaarbasis kunnen gaan verdienen, waardoor hij na zijn voormalige ploeggenoot Lionel Messi de bestbetaalde voetballer ter wereld kan worden.

De sportkrant voegde echter toe dat Neymar deze aanbieding, tot onbegrip van Pérez, niet meteen heeft geaccepteerd. De superster van PSG zou zijn opties tot op het laatste moment open willen houden om een vertrek uit het Parc des Princes te garanderen en wil daarom nog niet kiezen tussen de Koninklijke en Barcelona. In tegenstelling tot een aantal weken geleden, toen hij alleen terug wilde keren naar het Camp Nou, zou hij een dienstverband in Madrid nu echter wel serieus overwegen.

Update 17 augustus 13.44 uur - Neymar ontbreekt ook bij tweede wedstrijd Paris Saint-Germain
De hevig aan een vertrek bij Paris Saint-Germain gelinkte Neymar ontbreekt zondag opnieuw als de Parijzenaars het opnemen tegen Stade Rennes. Trainer Thomas Tuchel kon vorige week al geen beroep op hem doen tijdens de eerste Ligue 1-wedstrijd tegen Nîmes Olympique en laat de dribbelaar opnieuw buiten zijn selectie: "Neymar startte de training bij ons, maar hij is individueel geëindigd. Hij is echter nog altijd mijn speler en als ik nadenk over mijn sterkste team, zit hij daarbij. Als er geen oplossing komt, blijft hij hier", liet de oefenmeester zaterdag optekenen tijdens een perspraatje.

 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Barcelona
 
Real Madrid
 
Neymar

Poll
Voor welke club kan Neymar het best kiezen?
Paris Saint-Germain
Barcelona
Real Madrid
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties