Update: Lundqvist niet geschorst na rode kaart tegen FC Twente
Maandag, 12 augustus 2019 om 15:39

Danny Buijs vond na de rode kaarten voor Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik in het verloren duel met FC Twente (1-3) dat er meer duidelijkheid moet komen. "Wanneer is iets geel, wanneer is iets rood?", vroeg de oefenmeester van FC Groningen zich openlijk af bij FOX Sports. "Het verandert nu per week."

Buijs had het daarbij met name over de eerste veldverwijzing van Lundqvist. De zomeraanwinst haakte Javier Espinosa zonder de intentie de bal te spelen. Bij de tweede keer rood kwam Te Wierik volgens de arbitrage met gestrekt been in. "In eerste instantie had ik niet de indruk dat het een overtreding was. Maar het gaat soms zo snel dat je het niet weet. Lastig, Mike ging er wel wild in", erkende de coach van de noorderlingen.

"De bal valt tussen mij en Vuckic", blikte Te Wierik in gesprek met RTV Noord terug op het moment. "We gaan allebei met gestrekt been naar de bal toe. Ik probeerde mijn actie nog af te breken en hem niet te raken. Het was niet handig, maar het was absoluut niet mijn intentie om hem te raken. Ik had nog nooit een rode kaart gehad. Ik vind het geen rood."

"Natuurlijk, ik was te laat en onhandig. Maar ik probeer me echt in te houden. We verliezen door fouten van onszelf. Twente komt twee keer bij de goal en het is meteen raak." Te Wierik weet de nederlaag niet aan de scheidsrechter. "Je moet de oorzaak altijd bij jezelf zoeken. Duidelijk is wel dat het niet helpt natuurlijk."

Met negen man, voor rust al, speelde Groningen in feite een kansloze wedstrijd. "Toch gaven we nauwelijks kansen weg", benadrukte Buijs. "De tegentreffers kwamen uit een vrije trap en een strafschop. Ik ben heel blij met de manier waar wij dan toch terugknokken en op 1-2 komen. Dat Twente dan profiteert van de ruimte is logisch."

Update 12 augustus 15.39 uur - Lundqvist niet geschorst na rode kaart tegen FC Twente
Ramon Pascal Lundqvist hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing. FC Groningen maakt maandagmiddag via de officiële kanalen namelijk bekend dat de rode kaart die de middenvelder zaterdagavond tijdens het duel met FC Twente ontving zonder gevolgen zal blijven. De aanklager betaald voetbal heeft volgens de Trots van het Noorden 'kennisgenomen van de ingediende verklaringen en beelden en vervolgens geoordeeld dat Lundqvist zich niet schuldig heeft gemaakt aan 'gewelddadige handeling', toen hij zijn directe tegenstander in de 41ste minuut op het middenveld ten val bracht'. Mike te Wierik ontving ook rood in dat duel en hij zal wel geschorst worden: de aanvoerder heeft een schikkingsvoorstel gekregen van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Twente
 
FC Groningen
 
Mike te Wierik
 
Danny Buijs

>
Eredivisie
FC Groningen
1
3
FC Twente
Zaterdag, 10 augustus 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
15:15
15:15
In de wandelgangen: Transfervrij vertrek aanstaande bij Man United
0
   
14:58
14:58
PSV vindt interim-trainer; technische staf volledig op de schop
20
   
14:39
14:39
Neymar en Mbappé komen met speciale boodschap voor Depay
1
   
14:22
14:22
Danny Buijs accepteert schorsing na tirade richting Joey Kooij
9
   
13:55
13:55
Een van laatste zes Eredivisionisten maakt overstap naar natuurgras
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties