Update: AZ speelt komende wedstrijden in stadion van ADO Den Haag
Maandag, 12 augustus 2019 om 17:36

AZ werd zaterdag opgeschrikt toen zaterdag vanwege de harde wind een deel van het dak van het AFAS Stadion instortte. De Alkmaarders zijn sindsdien hard op zoek geweest naar een locatie waar het Europa League-voorrondeduel van donderdag met FC Mariupol gespeeld kan worden en volgens De Telegraaf hebben zij nu een nieuwe locatie gevonden.

De ochtendkrant bericht zondagavond namelijk dat AZ zijn komende twee thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag gaat afwerken. AZ zou inmiddels een akkoord hebben weten te bereiken met ADO en momenteel staan alleen details een definitieve bekendmaking in de weg. De verwachting is dat de Alkmaarders zondagavond of uiterlijk maandagochtend met het verlossende antwoord kunnen komen.

Naast de wedstrijd tegen Mariupol van donderdag, waarin AZ na het 0-0 gelijkspel in Oekraïne op zoek zal gaan naar een overwinning, zal dan ook de wedstrijd tegen FC Groningen van zondag in Den Haag worden afgewerkt. ADO zelf speelt de avond ervoor thuis al tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd die Jong AZ maandagavond tegen Telstar in het AFAS Stadion zou spelen wordt overigens verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer.

Naast ADO was ook sc Heerenveen bereid om zijn stadion voor de komende twee duels beschikbaar te stellen aan AZ. De burgemeester van de Friese plaats zette hier echter uit angst voor ongeregeldheden tussen supporters van Heerenveen en die van FC Groningen een streep door. Waar AZ precies zal gaan spelen na de eerstkomende twee thuiswedstrijden is nog niet duidelijk. De club speelt echter tot 14 september slechts één thuiswedstrijd, als het erin slaagt om ten koste van FC Mariupol door te bekeren in de Europa League. Nader onderzoek moet uitwijzen wanneer het AFAS Stadion weer bespeelbaar zal zijn.

Update 12 augustus 17.36 uur - AZ speelt komende wedstrijden in stadion van ADO Den Haag
AZ bevestigt maandagmiddag via de officiële kanalen dat de club zijn eerstvolgende twee thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag af zal werken. De Alkmaarders waren nadat zaterdag een deel van het dak van het AFAS Stadion instortte op zoek naar een locatie voor de thuisduels met FC Mariupol en FC Groningen. "We hebben de afgelopen dagen veel steunbetuigingen van supporters en collega-clubs ontvangen. We zijn erg dankbaar voor het meedenken van ADO Den Haag, KNVB, UEFA en lokale autoriteiten. Het is mooi dat we op korte termijn een oplossing hebben om onze thuisduels te kunnen spelen", laat algemeen directeur Robert Eenhoorn weten in een korte reactie.

 
Eredivisie
 
AZ
 
ADO Den Haag

Poll
Een goede oplossing?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties