Eljero Elia en Ricky van Wolfswinkel liggen uit de Champions League
Dinsdag, 13 augustus 2019 om 22:21

Dinsdagavond vallen de beslissingen inzake welke ploegen zich mogen melden in de play-offs van de Champions League. Diverse Nederlanders in buitenlandse dienst proberen de derde voorronde van het miljardenbal te overleven. Club Brugge heeft de volgende ronde op het nippertje gehaald, aangezien Dinamo Kiev op 3-3 werd gehouden. Dinsdag werd ook duidelijk dat Eljero Elia en Ricky van Wolfswinkel niet meer hoeven te hopen op Champions League-deelname.

Dinamo Kiev - Club Brugge 3-3
Club Brugge verdedigde een 1-0 overwinning die vorige week in België werd behaald. De ploeg van Philippe Clement, met onder anderen Ruud Vormer en Simon Mignolet in de basis, kwam op achterstand door een treffer van Vitaliy Buyalskyy, maar Simon Deli maakte snel gelijk: 1-1. In de tweede helft wist Ruud Vormer een goal van Volodymyr Shepelev goed te maken en werd het dus 2-2. In extremis werd het nog 3-2 door een eigen doelpunt van Brandon Mechele, maar ook bij deze uitslag was Club Brugge door. Door een goal van Lois Openda werd het nog 3-3.

Olympiacos - Medipol Basaksehir 2-0
Olympiacos heeft dinsdagavond wederom een zege weten te boeken op Medipol Basaksehir: 2-0. Vorige week wonnen de Grieken al met 1-0 en ook dit keer moesten Eljero Elia en consorten hun meerdere erkennen in Olympiacos. Ruben Semedo wist in de tweede helft zijn ploeg de voorsprong te gunnen, waarna Olympiacos via een benutte strafschop van Mathieu Valbuena op 2-0 kwam.

LASK Linz - FC Basel 3-1
FC Basel, dat dinsdagavond aantrad zonder de geblesseerde Ricky van Wolfswinkel, kon zich niet kwalificeren voor de play-offs van de Champions League. De Zwitserse club, die in de vorige ronde PSV uitschakelde, verloor in Oostenrijk met 3-1 gelijk door een eigen doelpunt van Raoul Petretta, een treffer van Kemal Ademi en vlak voor tijd doelpunten van Thomas Goiginger en Marko Raguz. Na de 1-2 nederlaag van vorige week moest FC Basel dus voor de tweede keer het afleggen tegen de Oostenrijkers.

 
Champions League

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties