Sevilla neemt afscheid van Wissam Ben Yedder en vangt veertig miljoen
Woensdag, 14 augustus 2019 om 09:10

Wissam Ben Yedder maakt de overstap van Sevilla naar AS Monaco. De club uit de Ligue 1 maakt woensdagochtend melding van de komst van de Frans international. Volgens diverse Franse en Spaanse media heeft Monaco de ontsnappingsclausule geactiveerd door een bedrag van veertig miljoen euro op tafel te leggen. De transfer komt niet helemaal uit de lucht vallen, daar eerder deze week al bekend werd dat de aanvaller akkoord was over een vijfjarig contract.

Ben Yedder maakte drie jaar geleden voor ruim negen miljoen euro de overstap van Toulouse naar Sevilla. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán groeide hij al snel uit tot vaste waarde. Vorig seizoen kwam hij in LaLiga nog tot 18 doelpunten in 35 competitiewedstrijden. Onder trainer Julen Lopetegui werd duidelijk dat hij niet meer hoefde te rekenen op een vaste basisplaats. Door de komst van Luuk de Jong en Munas Dabbur is de concurrentie toegenomen.

Ben Yedder, wiens contract in Sevilla doorliep tot de zomer van 2021, kwam tot dusver vier keer uit voor de nationale ploeg van Frankrijk. In de Ligue 1 hoopt hij, net als in Spanje, succesvol te zijn. "Ik ben heel blij dat ik mezelf speler van AS Monaco mag noemen", reageret de aankoop op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik heb voor Monaco gekozen omdat ik geloof in dit project. Ik ben vastbesloten om onze ambities waar te maken. Ik kom hier met de intentie om mezelf te bewijzen."

Monaco rondde eerder deze week ook al de komst van Henry Onyekuru af. De 22-jarige spits komt over van Everton en kost de club een transfersom van circa vijftien miljoen euro. Door de komst van de twee aanvallers lijkt de rol van Radamel Falcao uitgespeeld. De Colombiaanse aanvaller heeft een contract tot medio 2020 en wordt gelinkt aan clubs uit Turkije.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
AS Monaco
 
Sevilla
 
Wissam Ben Yedder
 
Luuk de Jong

Poll
Goede zet van AS Monaco?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties