'Met spelers als Tahith Chong zal Manchester United nooit opgeven'
Woensdag, 14 augustus 2019 om 13:48

Manchester United haalde deze zomer Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James binnen voor een totaalbedrag van omgerekend bijna 160 miljoen euro, maar volgens oud-speler Phil Neville moet geld niet allesbepalend zijn bij een topclub. De huidige bondscoach van het Engelse vrouwenteam vindt dat spelers het als een eer moeten zien om voor the Mancunians te mogen spelen.

"Het beste moment van zondag (tijdens de 4-0 overwinning op Chelsea, red.) was de emotie die James toonde na zijn doelpunt", kijkt Neville bij Sky Sports terug op de openingswedstrijd van zijn voormalige werkgever. "Spelen voor Manchester United moet iets met een speler doen. Met de aankopen die manager Ole Gunnar Solskjaer heeft gedaan en met de doorbraak van Mason Greenwood, Angel Gomes en Tahith Chong zien we in ieder geval een elftal dat nooit zal opgeven."

Oud-middenvelder Paul Scholes deelt de mening van Neville. "De jonge spelers zullen kansen krijgen onder Solskjaer, het is nu aan hen om zich te bewijzen tegenover de manager. Zondag tegen Chelsea heb ik gelukkig al positieve dingen gezien. Met een beetje geluk stromen er op korte termijn nog meer spelers door richting het eerste elftal van Manchester United."

Chong ruilde Feyenoord in de zomer van 2016 in voor de jeugdopleiding van Manchester United. Het debuut van de negentienjarige aanvaller in de hoofdmacht volgde echter pas in januari, kort na de aanstelling van Solskjaer als manager van the Red Devils. Twee maanden later volgde het Europese debuut van Chong, in de met 1-3 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Tahith Chong

Poll
Zie jij Tahith Chong doorbreken bij Manchester United?
Ja
Nee
Ik weet het niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties