Virgil van Dijk heeft voorspellende gave: 'Ik zei 'doe het' en hij deed het'
Donderdag, 15 augustus 2019 om 01:11

Virgil van Dijk won woensdagavond met Liverpool de Europese Super Cup. In de eindstrijd in Istanbul trok het team van Jürgen Klopp na strafschoppen aan het langste eind en stapte Chelsea als verliezer van het veld: 5-4, na een 2-2 stand in de reguliere speeltijd. Van Dijk sprak naderhand over 'een zware wedstrijd' en genoot van alle aandacht die uitging naar zijn teamgenoot Adrián.

"Het was voor de neutrale toeschouwer een goede wedstrijd om naar te kijken", vertelde Van Dijk na afloop van de krachtmeting in gesprek met BT Sport. "Maar het was voor ons een zware wedstrijd. We hadden fases waarin we zeer goed speelden, vooral aan het begin van de tweede helft. We creeerden goede kansen en we zetten Chelsea onder druk. Maar in een finale kan uiteindelijk van alles gebeuren en moesten strafschoppen de doorslag geven. Ik ben blij dat ik aan de goede kant zit."

Meer: Spanning in groep van Liverpool, Napoli en Salzburg naar kookpunt | Wijnaldum spreekt van ‘enorme klap’ voor Liverpool: ‘Moeten we mee omgaan’

Ver esta publicación en Instagram

Frank Lampard: 'N'Golo, jij dekt Virgil van Dijk bij corners' #chelsea #liverpool #vandijk #kante #cfc #bigvirgil #lfc

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

"Het was voor beide teams een zware wedstrijd", vervolgde de Oranje-international. "Ik denk dat we hier verder op moeten bouwen. Aan het begin van de tweede helft zetten we meer druk, stonden we een linie naar voren en wonnen we de tweede bal. Dat soort dingen zijn belangrijk voor de manier waarop we spelen. Dat moeten we analyseren en meenemen naar de volgende wedstrijd."

In de strafschoppenreeks was Adrián de gevierde man. De doelman, die tien dagen geleden werd aangetrokken en in Istanbul de geblesseerde Alisson verving, keerde de vijfde penalty van Tammy Abraham. "Ik ben heel blij dat hij de laatste stopte", besloot de verdediger. "Hij moet hiervan genieten. Ik vertelde hem van tevoren al dat hij vanavond de held kon zijn. Ik zei 'doe het' en hij deed het. Ik ben heel blij voor hem en natuurlijk voor Liverpool."

 
Meer video's
 
UEFA Super Cup
 
Liverpool
 
Jürgen Klopp
 
Virgil van Dijk

>
UEFA Super Cup
Liverpool
2
2
(p)
Chelsea
Woensdag, 14 augustus 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
22:58
22:58
Negen doldwaze minuten bezorgen Arsenal eerste zege in twee maanden
17
   
22:25
22:25
Depay: 'We weten dat hij dan ook weer bij het Nederlands elftal komt'
3
   
22:10
22:10
Het gevaar voor Memphis Depay en co. dinsdagavond: de tweede helft
6
   
21:52
21:52
Ekkelenkamp steelt de show bij Jong Ajax, vierklapper Aboukhlal voor Jong AZ
12
   
21:30
21:30
Johan Derksen snapt 'nee' Maurice Steijn tegen ADO: 'Waardeloos elftal'
6
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties