Frenkie de Jong houdt Busquets op de bank: 'Hij heeft het Barcelona-DNA'
Vrijdag, 16 augustus 2019 om 20:27 • Demen BulbulLaatste update: 21:01

Frenkie de Jong krijgt vrijdagavond in de eerste competitiewedstrijd van Barcelona tegen Athletic Club direct het vertrouwen van trainer Ernesto Valverde. De Nederlander begint in San Mamés in een defensieve rol op het middenveld en houdt onder meer Sergio Busquets daarmee op de bank. De Jong heeft zijn basisplaats te danken aan zijn sterke voorbereiding, zo vertelt Jon Iñaki Aspiazu vlak voor de aftrap op de clubsite van Barcelona.

De Jong maakte indruk in de voorbereiding van Barcelona en blonk vooral uit in de laatste oefenwedstrijd van de Catalanen, vorige week in het Michigan Stadium in de Verenigde Staten tegen Napoli. Barcelona won met liefst 0-4 van Napoli en De Jong speelde als basisspeler een uitstekende wedstrijd. Hij heerste op het middenveld en leverde onder meer een assist bij de 0-4 van Ousmane Dembélé.

Meer: Xavi zaait twijfel in cruciaal Champions League-duel van Barcelona

"De Jong heeft het Barcelona-DNA. Hij is het gewend aan onze speelstijl", licht Aspiazu de basisplaats van de Nederlander toe via de officiële kanalen van Barcelona. De Jong zal op het middenveld ondersteund worden door Sergi Roberto en Carles Aleñá. "Dat is ook het middenveld waarmee we tegen Napoli het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben gespeeld", vervolgt de rechterhand van Valverde.

"We zijn tevreden over dit middenveld en Aleñá beschikt net als De Jong over het Barcelona-DNA, als gevolg van zijn opleiding in La Masía", aldus Aspiazu, die Barcelona met name waarschuwt voor de aanvalslinie Athletic Club. "We moeten oppassen voor de snelheid van Iñaki Williams en de fysieke kracht van Raul García."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Sergio Busquets
 
Ernesto Valverde
 
Frenkie de Jong

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties