Kasper Dolberg getuige van 'homofobie': Clément Turpin grijpt in
Woensdag, 28 augustus 2019 om 21:47 • Dominic MostertLaatste update: 22:07

De wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille in de Ligue 1 is woensdagavond gestaakt na ongeveer 25 minuten. Clément Turpin sommeerde de spelers om het veld te verlaten vanwege een spandoek dat als homofoob werd gezien door de scheidsrechter. Supporters keerden zich met het spandoek tegen de nieuwe eigenaar INEOS. Na een onderbreking van circa tien minuten werd het duel hervat.

Het Britse chemiebedrijf werd deze week officieel eigenaar van Nice. 'Welkom in Nice, hier houden we ook van pedalen', luidt de tekst op een van de spandoeken. Het is een verwijzing naar de wielerploeg van INEOS, terwijl pédale een scheldwoord is voor homo dat zich laat vertalen als 'nicht'. Competitieorganisator LFP heeft er bij scheidsrechters op aangedrongen dat wedstrijden stilgezet moeten worden als er discriminatoire opmerkingen worden gemaakt vanuit de tribune.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Een ander spandoek was gericht aan de LFP en moest verwijderd worden: 'LFP, meer supporters op de tribune betekent een gayer (ofwel: 'gelukkiger') stadion.' Het was een manier om te protesteren tegen het feit dat een grote wedstrijd op een woensdagavond werd gespeeld. Dat leidt tot minder fans op de tribune, zo luidt de boodschap.

Het duel werd eerst drie minuten gepauzeerd, waarna de spelers teruggingen naar de kleedkamer. Patrick Vieira en André Villas-Boas, de trainers van beide ploegen, stonden volgens journalisten 'perplex'. Kasper Dolberg was getuige van het incident: de aanvaller van Ajax staat voor een transfer naar Nice en werd gefotografeerd op de tribune. Dolberg zal donderdag worden gepresenteerd in Nice.

Turpin is in Nederland onder meer bekend van de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in de zestiende finales van het Europa League-seizoen 2014/15. Ook toen legde hij het duel stil, nadat supporters van Feyenoord diverse voorwerpen op het veld gooiden. Het ging onder meer om een grote opblaasbare banaan, die door Turpin als racistisch werd gezien.

 
Ligue 1
 
OGC Nice
 
Olympique Marseille
 
Kasper Dolberg
 
Patrick Vieira

>
Ligue 1
OGC Nice
1
2
Olympique Marseille
Woensdag, 28 augustus 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
09:30
09:30
Turkse recordbreker moet volgende groeibriljant van Barcelona worden
19
   
09:25
09:25
De Boer en Van Halst verwachten 'verbod voor Koeman', maar dat lijkt onnodig
7
   
08:54
08:54
'Hij moet bijtekenen, anders moeten ze bij Ajax Rensch daar neerzetten'
36
   
08:32
08:32
Davy Klaassen: 'Als ik kan kiezen, heb ik liever niet dat hij er bij is'
46
   
08:05
08:05
Gelderse derby zonder uitpubliek 'enige conclusie die je kan trekken'
75
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties