Update: Frankrijk moet vrezen voor straf na geblunder met volksliederen
Dinsdag, 10 september 2019 om 16:45

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Albanië is zaterdagavond zeven minuten later dan gepland begonnen. De aftrap van de interland moest worden uitgesteld, omdat vlak voor de aftrap niet het volkslied van Albanië, maar het volkslied van Andorra door de speakers van het Stade de France in Parijs schalde.

De fout leidde tot verwarring én boosheid bij de spelers van Albanië. Wat mogelijk bijdroeg aan de boosheid was het feit dat de stadionspeaker in het Stade de France ook nog eens excuses maakte 'aan de supporters van Armenië'. De Albanese spelers weigerden de wedstrijd in gang te zetten en eisten dat alsnog eerst het juiste volkslied afgespeeld zou worden, melden diverse internationale media.

Nadat dat was gebeurd, kon de Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano de wedstrijd alsnog in gang zetten. De wedstrijd tussen Frankrijk en Albanië is zaterdagavond overigens voor beide teams van groot belang in het kader van de EK-kwalificatiereeks. Frankrijk staat na vier groepsduels tweede met negen punten; Albanië pakte in net zoveel wedstrijden zes punten.

Update 10 september 16.45 uur - Frankrijk moet vrezen voor straf na geblunder met volksliederen
De Franse voetbalbond (FFF) moet vrezen voor een straf naar aanleiding van het geblunder met de volksliederen voorafgaand aan de interland tussen Frankrijk en Albanië (4-1). L'Équipe schrijft dat de tuchtcommissie van de UEFA zich over de zaak gaat buigen, omdat de wedstrijd zeven minuten te laat begon. Volgens de reglementen van de Europese voetbalbond is het niet toegestaan om een wedstrijd te laat te laten aftrappen, waardoor de FFF een waarschuwing óf een boete kan verwachten.

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Albanië
 
Frankrijk

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties