'Virgil van Dijk bereikt akkoord en gaat zeer rijkelijk beloond worden'
Zondag, 8 september 2019 om 00:13

Virgil van Dijk lijkt zijn sportieve toekomst aan Liverpool te gaan verbinden. De Daily Mirror pakt in de nacht van zaterdag op zondag namelijk uit met het verhaal dat de Nederlandse centrumverdediger akkoord is met the Reds over een nieuw, zesjarig contract. Het nieuwe contract gaat de 28-jarige Van Dijk naar verluidt een weeksalaris van bijna 223.000 euro opleveren.

Liverpool is al enige tijd in onderhandeling met Van Dijk over een nieuw contract en volgens de Daily Mirror heeft de zomerse transfer van Harry Maguire de onderhandelingspositie van de Oranje-international goed gedaan. Maguire verkaste in de afgelopen transferperiode voor een bedrag van ongeveer 87 miljoen euro van Leicester City naar Manchester United en groeide daarmee uit tot de duurste verdediger aller tijden, nog voor Van Dijk, die die titel tot voor kort droeg.

Meer: Van der Vaart heeft kritiekpunt na interview Van Dijk: ‘Vrij ongeloofwaardig' | Virgil van Dijk met subliem kopdoelpunt matchwinner tegen Manchester United

Manchester United deelde bovendien een extreem salaris uit aan Maguire, die volgens diverse Engelse media iedere week circa 212.000 euro krijgt bijgeschreven. Het salaris van de Engelse stopper heeft een nieuwe standaard gecreëerd voor Van Dijk, zo stelt Daily Mirror. De Engelse krant verzekert dat de ex-speler van onder meer Willem II en FC Groningen zijn huidige weeksalaris van 140.000 euro flink verhoogd gaat zien worden bij het tekenen van een nieuwe verbintenis.

Het huidige contract van Van Dijk met Liverpool loopt nog door tot de zomer van 2023 en daar zouden dan dus twee nog twee seizoenen bijkomen, waardoor de international van het Nederlands elftal tot medio 2025 vast zou komen te liggen op Anfield. Van Dijk is sinds januari 2018 actief voor Liverpool, dat destijds bijna 85 miljoen euro overmaakte naar Southampton voor de komst van de stopper. Zijn grootste triomf met the Reds beleefde hij vorig seizoen, toen de Champions League werd gewonnen.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Liverpool
 
Manchester United
 
Virgil van Dijk
 
Harry Maguire

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties