Koeman wijzigt Oranje op drie plekken tegen Estland
Maandag, 9 september 2019 om 19:07

Ronald Koeman voert maandagavond drie wijzigingen door in de basiself van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Estland. Donyell Malen, Davy Pröpper en Joël Veltman hebben een basisplaats, hetgeen ten koste gaat van Quincy Promes, Marten de Roon en Denzel Dumfries. Verder kiest de bondscoach voor dezelfde namen als afgelopen vrijdag tegen Duitsland (2-4 zege).

Op de persconferentie van zondag hintte Koeman al naar wijzigingen. "We moeten even goed kijken wie we kunnen gebruiken om Estland te bespelen. Misschien moeten we ook wat frisheid in de ploeg brengen. Maandagochtend trainen we nog even. Daarna beslis ik", zo werd de bondscoach geciteerd door onder meer het ANP.

Koeman kiest er nu dus voor om zijn elftal op drie plaatsen te wijzigen. Dumfries wordt op de rechtsbackpositie vervangen door Veltman, de basisplaats van Pröpper op het middenveld gaat ten koste van De Roon en Malen speelt voorin in plaats van Promes. Overigens vervulde Promes afgelopen vrijdag tegen Duitsland vooral een verdedigende rol.

Opstelling Oranje: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. de Jong, Pröpper; Malen, Depay, Babel.

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Ronald Koeman
 
Joël Veltman
 
Davy Pröpper

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties