Ryan Babel sneert naar De Grote Vier: 'Zij wilden allemaal nummer één zijn'
Dinsdag, 10 september 2019 om 00:02

Ryan Babel heeft zijn geluk bij het Nederlands elftal helemaal hervonden. De aanvaller van Galatasaray is onder bondscoach Ronald Koeman opgebloeid en beloonde dat maandagavond met twee doelpunten tegen Estland (4-0 winst). Volgens Babel is het Oranje van nu een stuk eensgezinder dan in eerdere periodes.

Rafael van der Vaart noemde Babel in de NOS-studio een 'oudje'. "Ik word er inderdaad vaak aan herinnerd, dat ik een oudje ben", lacht Babel. "Of ik als een fles wijn ben? Grappig dat je dat zegt, dat zei Gini (Georginio Wijnaldum, red.) laatst ook tegen me. Hoe ouder, hoe beter. Naarmate de jaren vorderen, probeer je steeds meer je kop te gebruiken. Ik kan het niet altijd meer zo makkelijk belopen als toen ik achttien was, maar ik moet zeggen dat de laatste drie à vier jaar echt mijn beste jaren zijn."

Meer: Nieuwe haarkleur lonkt voor Ryan Babel: ‘Nu is het eindelijk roze’ | ‘Misschien was het geen toeval dat de 1-1 viel na de wissel van Dumfries’

Babel heeft nu een basisplaats bij Oranje, maar dat was zeker niet altijd het geval. Onder Bert van Marwijk moest hij het vrijwel altijd doen met een reserverol. "Mijn concurrent was toen Eljero Elia", zegt Babel tegenover Voetbal International. "Die deed het ook goed, maar wat me opviel was dat Van Marwijk altijd dezelfde wissels had. De rest voelde: ik ben bij het Nederlands elftal gewoon een sparringpartner. Je had niet het gevoel dat je een kans kreeg als je je best deed."

In die tijd beschikte Nederland over een hoop aanvallend talent. "Je had de battle tussen De Grote Vier", doelt Babel op Wesley Sneijder, Arjen Robben, Van der Vaart en Robin van Persie. "Zij wilden in mijn beleving allemaal de nummer één zijn. Hoe gek het ook klinkt: dit is volgens mij meer een team. Ik heb nu niet het gevoel dat we ego's hebben. We gunnen elkaar allemaal het doelpunt, de actie of de pass. Het is meer een geheel, er is er niet één die er met kop en schouders bovenuit steekt."

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Ryan Babel
 
Rafael van der Vaart
 
Wesley Sneijder

>
EC Qualification
Estland
0
4
Nederland
Maandag, 9 september 2019 om 20:45
Meer nieuws
   
09:28
09:28
Matthijs de Ligt, AnneKee Molenaar en Alex Morgan sieren bekend tijdschrift
0
   
09:16
09:16
Tiener na historische prestatie in CL: 'Hoop dat we het nieuwe Ajax worden'
14
   
09:03
09:03
Ansu Fati ruilt Barcelona mogelijk maand in voor Brazilië
1
   
08:51
08:51
Valentijn Driessen ziet keerzijde in 'international expansieverhaal' van Ajax
27
   
08:41
08:41
Kranten verschillen van mening: 'Frenkie de Jong, 'lijder' bij Barcelona'
20
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties