De Ligt reageert op De Telegraaf: 'Een vier zal nu het hoogste zijn'
Dinsdag, 10 september 2019 om 06:52

Matthijs de Ligt keert met een goed gevoel terug naar Juventus. De Oranje-international boekte met het Nederlands elftal twee overwinningen op Duitsland (2-4) en Estland (0-4). De centrumverdediger is blij met de resultaten. "We gingen deze week in om zes punten te halen en dat hebben we gedaan", aldus De Ligt, die ook in gaat op de rapportcijfers van De Telegraaf.

Oranje won door doelpunten van Ryan Babel (2), Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. "Als je uit met 0-4 wint dan doe je het goed. Het was op papier een mindere tegenstander, maar een paar jaar geleden speelde het Nederlands elftal hier nog met 2-2 gelijk", aldus De Ligt tegenover Veronica Inside. "Dat je zes punten pakt is perfect, dan ga je met een goed gevoel terug naar je club. De volgende wedstrijd is tegen Noord-Ierland, dat wordt een uitdaging."

Meer: ‘Voor mijn gevoel ben ik nog ver van het eerste van Oranje verwijderd’ | Theo Janssen ‘geschrokken’: ‘Dat is heel erg voor hem, maar ook voor Oranje’

Slechts tien rapportcijfers voor Oranje in Tallinn, waarvan één onvoldoende

Bekijk hier ons spelersrapport van de spelers van het Nederlands elftal tegen Estland.Lees artikel

Op 10 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland op het programma en drie dagen later wacht de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. De komende weken gaat bij De Ligt het vizier weer op zijn club. Of hij na zijn tegenvallende debuut bij Juventus twee goede wedstrijden met Oranje nodig had? "Ja, maar ik denk dat als je zo'n debuut maakt dat niemand daar blij mee is. Natuurlijk debuteer je liever anders, maar uiteindelijk win je van de nummer twee. En nu win je twee keer met het Nederlands elftal en dat is heel belangrijk."

Tot slot gaat De Ligt nog in op de cijfers van De Telegraaf na de wedstrijd tegen Duitsland. Ondanks de overwinning werden de spelers door rapporteur Adri van Tiggelen beoordeeld met veel zessen. "Ik heb wel iets gehoord, ja. Het hoogste cijfer was een zes, dus ik denk dat nu het hoogste een vier zal zijn", aldus de Juventus-verdediger. "Cijfers worden altijd gegeven, het is alleen maar leuk om te zien."

De Ligt werd door rapporteur Kevin Hofland beoordeeld met een zeven voor zijn wedstrijd tegen Estland. "Over die ene wedstrijd tegen Juventus hoef ik het niet meer te hebben. Geef die jongen de kans en je zal zien dat hij het waarmaakt. Ik ken hem wat langer vanuit de jeugd", aldus Hofland. "Hij is een enorm talent. Je zou denken dat de druk er bij hem op komt als hij tegen een land als Duitsland speelt, maar ik vind dit soort wedstrijden juist belangrijker voor hem. Met tegenstanders van het niveau Estland loert het gevaar dat je als sterke, centrale verdediger gemakzuchtig wordt omdat je meer aan de bal komt. Maar ik vond zijn opbouwende kwaliteiten in deze wedstrijd prima naar voren komen."

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Juventus
 
Duitsland
 
Memphis Depay

>
EC Qualification
Estland
0
4
Nederland
Maandag, 9 september 2019 om 20:45
Meer nieuws
   
11:11
11:11
Defensie van Ajax moet rekening houden met Deyverson
0
   
10:45
10:45
Djavan Anderson klimt uit diep dal: 'Ik bel iedere dag met Kenny Tete'
5
   
10:28
10:28
Transfervrije Bilal Basacikoglu ruilt laagvlieger in voor Turkse top
14
   
10:05
10:05
'Naar versterkingen zoekend Bayern komt uit bij Real Madrid en Barcelona'
14
   
09:48
09:48
Feyenoord kan naam van lijstje met mogelijke nieuwe spitsen doorstrepen
16
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties