'Genie' in Oranje maakt indruk op Fransen: 'Wat als hij een dubbelleven leidt?'
Dinsdag, 10 september 2019 om 08:06

Memphis Depay was maandag andermaal van grote waarde voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Olympique Lyon maakte niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk veel indruk. Daags na de wedstrijd spreekt L'Équipe van een 'Memphis Depay-festival'. De spits van Oranje was in de tweede helft goed voor een treffer en assists op zowel Ryan Babel als Georginio Wijnaldum.

"Een doelpunt en twee assists: Memphis Depay nam Oranje bij de hand in Estland. Alsof zijn beslissende passes richting Ryan Babel en Georginio Wijnaldum niet genoeg waren, kwam hij ook zelf tot scoren. Opnieuw droeg Depay bij aan het succes van Oranje", aldus het sportblad. In zijn laatste vijf interlands was Depay betrokken bij liefst negen doelpunten: driemaal scoorde hij zelf en zes keer diende de spits als aangever. Foot Mercato noemt de statistieken 'duizelingwekkend'. "Dat heet jezelf onmisbaar maken."

Meer: ‘Voor mijn gevoel ben ik nog ver van het eerste van Oranje verwijderd’ | Theo Janssen ‘geschrokken’: ‘Dat is heel erg voor hem, maar ook voor Oranje’

"Wat als Memphis Depay een dubbelleven leidt? Bij Olympique Lyon schommelt hij tussen oogverblindende en weinig opvallende wedstrijden. Je zou hem bijna een onbegrepen genie kunnen noemen. Maar toch pleiten zijn statistieken in zijn voordeel sinds het begin van dit seizoen, met vier doelpunten en een assist in de Ligue 1", aldus de in Frankrijk bekende voetbalwebsite. "Waar hij in Frankrijk nooit erg stabiel is geweest, glinstert Depay zodra hij het shirt van Oranje aantrekt."

Depay was in Tallinn 'clairvoyant en doortastend', technisch sterk én in staat om verantwoordelijkheid te nemen, stelt men. "Hij is de natuurlijke leider van de Nederlandse voorhoede. Zijn aanvalspartners aarzelen niet om hem regelmatig te bedienen. Bij Olympique Lyon is zijn bijdrage soms te klein, omdat hij vaak verkeerd wordt opgesteld. Maar Ronald Koeman heeft een systeem gevormd waarin hij tot zijn recht komt."

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Memphis Depay

>
EC Qualification
Estland
0
4
Nederland
Maandag, 9 september 2019 om 20:45
Poll
Was Memphis Depay in jouw ogen de man van de wedstrijd?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
10:45
10:45
Djavan Anderson klimt uit diep dal: 'Ik bel iedere dag met Kenny Tete'
5
   
10:28
10:28
Transfervrije Bilal Basacikoglu ruilt laagvlieger in voor Turkse top
10
   
10:05
10:05
'Naar versterkingen zoekend Bayern komt uit bij Real Madrid en Barcelona'
12
   
09:48
09:48
Feyenoord kan naam van lijstje met mogelijke nieuwe spitsen doorstrepen
15
   
09:33
09:33
Gravenberch: 'We hebben elke dag contact en hij geeft me tips wat beter kan'
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties