Vier AZ-spelers en twee Ajacieden in basis bij Jong Oranje vanavond
Dinsdag, 10 september 2019 om 18:06

Jong Oranje begint vanavond op De Vijverberg tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus aan zijn EK-kwalificatiecampagne. Bondscoach Erwin van de Looi heeft in zijn opstelling basisplaatsen over voor veel bekende namen uit de Eredivisie. Ludovit Reis van Barcelona is de enige basisspeler die actief is in een buitenlandse competitie.

Van de Looi kiest tegen Cyprus in het doel voor Maarten Paes: de 21-jarige doelman is dit seizoen basisspeler bij FC Utrecht en houdt Kjell Scherpen op de bank. Achterin kunnen Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Perr Schuurs (Ajax), Justin Hoogma (FC Utrecht) en Owen Wijndal (AZ) rekenen op een basisplaats. Rick van Drongelen van Hamburger SV moet genoegen nemen met een reserverol.

Op het middenveld lijkt Van de Looi dynamiek en controle te prefereren boven creativiteit, met de basisplaatsen voor Reis, Dani de Wit (AZ) en Teun Koopmeiners (AZ). Tahith Chong van Manchester United zit op de bank, net als Abdou Harroui van Sparta Rotterdam.

De voorhoedespelers heten tot slot Calvin Stengs (AZ), Kai Sierhuis (FC Groningen) en Noa Lang (Ajax). Zij hebben de concurrentiestrijd gewonnen van onder meer Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe) en Daishawn Redan (Hertha BSC). AZ-spits Myron Boadu had zich in een eerder stadium afgemeld vanwege fysieke klachten.

Opstelling Jong Oranje: Paes; Zeefuik, Schuurs, Hoogma, Wijndal; Reis, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Sierhuis, Lang

Reserves Jong Oranje: Chong, Kadioglu, Scherpen, Floranus, Doekhi, Redan, Harroui, Van Drongelen, Matusiwa

 
Meer video's
 
EK Onder-21
 
Nederland U21
 
Calvin Stengs
 
Kaj Sierhuis
 
Erwin van de Looi

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties