Feyenoord en PSV kregen 'nee' te horen: 'Beter om hier te blijven'
Woensdag, 11 september 2019 om 09:13

Tahith Chong werd in de afgelopen transferperiode door Voetbal International gelinkt aan Feyenoord en PSV, maar een overgang naar een van deze clubs kwam nimmer van de grond. De negentienjarige aanvaller, die naar verluidt met Manchester United in gesprek is over verlenging van zijn aflopende contract, denkt dat het verstandiger is om voorlopig bij the Red Devils te blijven.

"Je gaat dat bespreken met je familie en de club en dan beslis je dat het beter is om bij Manchester United te blijven", verklaart Chong dinsdag na de 5-1 overwinning van Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus tegenover Veronica. De jonge aanvaller, sinds 2016 verbonden aan de Engelse grootmacht debuteerde afgelopen seizoen in de hoofdmacht van the Mancunians, al lijkt een vaste plaats in de aanvalslinie er voorlopig niet in te zitten.

Een terugkeer naar Feyenoord, dat Chong in 2016 naar Manchester United zag vertrekken, sluit de jeugdinternational niet bij voorbaat uit. "In het voetbal weet je het nooit", zo benadrukt hij. "Het is moeilijk om nu al te zeggen wat er gaat gebeuren. Het seizoen is net begonnen dus de focus ligt echt op Manchester United. Maar je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren."

Chong kijkt ook even vooruit op de duels van Manchester United in de groepsfase van de Europa League tegen onder meer AZ. Een op voorhand bijzondere ontmoeting, want Chong speelt bij Jong Oranje met verschillende AZ'ers, onder wie Calvin Stengs. "Toen we weggingen zeiden we tegen elkaar: 'we zien elkaar binnenkort'. Het is altijd leuk om samen te spelen en nu ontmoeten we elkaar ook nog in de Europa League, dat is leuk."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Premier League
 
Manchester United
 
Feyenoord
 
PSV

>
UEFA U21 Championship
Nederland U21
5
1
Cyprus U21
Dinsdag, 10 september 2019 om 19:00
Poll
Zie jij Tahith Chong doorbreken bij Manchester United?
Ja
Nee
Ik weet het niet
Meer nieuws
   
09:28
09:28
Matthijs de Ligt, AnneKee Molenaar en Alex Morgan sieren bekend tijdschrift
0
   
09:16
09:16
Tiener na historische prestatie in CL: 'Hoop dat we het nieuwe Ajax worden'
17
   
09:03
09:03
Ansu Fati ruilt Barcelona mogelijk maand in voor Brazilië
1
   
08:51
08:51
Valentijn Driessen ziet keerzijde in 'international expansieverhaal' van Ajax
32
   
08:41
08:41
Kranten verschillen van mening: 'Frenkie de Jong, 'lijder' bij Barcelona'
20
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties