Het verhaal achter de veelbesproken kleedkamerfoto met Michel Vlap
Donderdag, 12 september 2019 om 20:02

Vincent Kompany nam woensdagavond officieel afscheid van Manchester City. In zijn testimonial, een wedstrijd tussen de verzamelploegen van de Manchester City Legends en de Premier League All-Stars, maakte Michel Vlap in de slotfase zijn entree als invaller bij laatstgenoemde ploeg. Het leidde tot veel gefronste wenkbrauwen: hoe kwam Vlap plots terecht in een elftal vol legendes uit Engeland? Een dag later geeft Vlap tekst en uitleg.

Na de wedstrijd plaatste Vlap een foto vanuit de kleedkamer op Instagram: plots stond hij tussen oud-topspelers als Ryan Giggs, Thierry Henry, Paul Scholes, Edwin van der Sar, Rafael van der Vaart en Robin van Persie. Vlap werd als gevolg van enkele afzeggingen bij de ploeg gehaald. De ex-aanvaller van sc Heerenveen speelt momenteel samen met Kompany voor Anderlecht. Afgelopen week nam Kompany, tot voor kort speler/trainer van de club, de spelersgroep mee naar het trainingscomplex Manchester City.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gisteravond de eer gehad om op veld te mogen staan met deze legends! ???? #testimonial @vincentkompany

Een bericht gedeeld door Michel Vlap (@michelvlap) op

"Kompany wilde ons laten zien hoe bij deze club wordt gewerkt. Na de training vroeg hij of er een paar vrijwilligers waren om bij de Premier League-legends te spelen. Ze hadden namelijk een paar afzeggingen", vertelt Vlap aan het Algemeen Dagblad. "Ik stak niet uit mezelf mijn hand op. Ik ben zelf net nieuw bij Anderlecht. Gelukkig zei Philippe Sandler (zijn ploeggenoot bij Anderlecht, red.) dat wij met z'n tweeën wel wilden. Echt bizar. Ik was altijd een ongelooflijk grote fan van Henry en nu zat ik opeens bij 'm in de spelersbus en kleedkamer."

Het duel eindigde in 2-2. Vlap kwam vlak voor tijd binnen de lijnen in het Etihad Stadium als vervanger van Van Persie. "Gewoon kijken en je mond houden - dat had ik mezelf voorgenomen. Ik hoefde niet te spelen, vond het al mooi dat ik erbij zat", geeft hij aan. "Maar als je dan op het bankie zit in zo'n stadion, dan begint het toch te kriebelen. Robin van Persie kwam vlak voor tijd naar me toe, vroeg of ik nog even wilde invallen. Vond ik mooi van hem. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou meemaken. Dit vergeet ik nooit meer."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Anderlecht
 
Michel Vlap

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties