Bizot na vertrek Van den Brom bij AZ: 'Er is een duidelijker plan'
Woensdag, 2 oktober 2019 om 09:48

AZ is het nieuwe seizoen uitstekend van start gegaan. Onder de nieuwe trainer Arne Slot blijken de Alkmaarders een lastig te kloppen ploeg en na acht speelrondes staat de club op de derde plaats met slechts een punt achterstand op Ajax en PSV. De groepsfase van de Europa League werd gestart met een 2-2 gelijkspel tegen Partizan Belgrado en donderdagavond komt Manchester United op bezoek. Doelman Marco Bizot denkt dat er kansen liggen tegen de Engelse opponent.

De trainerswissel, waarbij John van den Brom werd opgevolgd door Slot, heeft volgens Bizot veel te maken met het vooralsnog prille success van AZ. "Er is een duidelijker plan dan de afgelopen jaren", stelt de keeper in De Telegraaf. De manier van werken onder Slot bevalt Bizot uitstekend. "Er is dit seizoen structureel een duidelijk plan en idee van hoe we het gaan doen en hoe we dat gaan uitvoeren. Ik denk dat dat plan helderder is dan de afgelopen jaren."

Meer: Koeman wekt verbazing met Oranje-selectie: ‘Zijn statistieken liegen niet’ | AZ in de wolken na bericht uit Zeist: ‘Het kan niet op, op dit moment’

Slot werkte de afgelopen jaren aan de zijde van Van den Brom en sinds dit seizoen staat hij aan het roer. "Natuurlijk is het een voordeel geweest dat de trainer hier al twee jaar als assistent heeft rondgelopen", aldus Bizot. "Zo wist hij wat wij als groep misten en hoe hij dit aan de groep kon toevoegen. Ik denk dat hij op de goede weg is om dat er in te stampen. Dat zie je terug op het veld."

Donderdag krijgt AZ in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag bezoek van Manchester United. "Een fantastisch affiche natuurlijk", stelt de keeper. "Het zal voor ons als groep een geweldige ervaring zijn, waarbij het doodzonde is dat we niet in ons eigen stadion kunnen spelen. Maar oke, voor veel spelers zijn dit leermomenten waar ze voor de rest van hun carrière wat aan hebben. Iedereen heeft gewoon zin om tegen die gasten te knallen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
UEFA Europa League
 
AZ
 
Manchester United
 
Marco Bizot

>
UEFA Europa League
AZ
0
0
Manchester United
Donderdag, 3 oktober 2019 om 18:55
Poll
Wat verwacht jij van AZ - Manchester United?
Winst AZ
Gelijkspel
Winst Manchester United
Meer nieuws
   
15:15
15:15
In de wandelgangen: Barça kijkt na Real Madrid eveneens rond in Manchester
3
   
15:00
15:00
Win kaarten voor de beslissende wedstrijd in Groep H tussen Ajax en Valencia
0
   
14:45
14:45
Gerbrands: 'Ik beantwoord deze vraag ook niet als je drie keer verliest'
9
   
14:30
14:30
'De keuze voor Nederland was een van de beste die ik had kunnen maken'
2
   
14:11
14:11
Voetbalzone.nl is op zoek naar nieuwe moderators!
0
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties