Kleedkamerspeech Messi maakte grote indruk: 'Iedereen was aan het huilen'
Donderdag, 3 oktober 2019 om 19:44

Lionel Messi heeft een haat-liefdeverhouding met de nationale ploeg van Argentinië. De superster van Barcelona is met 68 doelpunten in 136 interlands topscorer aller tijden van het Zuid-Amerikaanse land, maar slaagde er bijvoorbeeld nog niet in een grote prijs te winnen met la Albiceleste. Messi ligt regelmatig onder vuur in eigen land, maar Ángel Di María twijfelt niet aan de leiderskwaliteiten van la Pulga.

De aanvallende middenvelder van Paris Saint-Germain onthult donderdag in gesprek met ESPN dat de selectie van Argentinië afgelopen zomer tot tranen geroerd was na de uitschakeling in de halve finales van de Copa América door Brazilië. Argentinië verloor met 2-0 van de aartsrivaal, na een wedstrijd bomvol controversiële beslissingen van de arbitrage. "Messi zei enkele prachtige woorden in de kleedkamer, nadat we waren uitgeschakeld door Brazilië. Hij zei dat hij trots was op het team dat we hadden opgebouwd. We waren nog niet zo lang samen als ploeg, maar het voelde alsof we al jaren samen speelden", memoreert Di María.

Meer: Messi senior reageert woedend op geruchten: ‘Stop met dit fake news!’ | Vernietigend interview over Messi wekt grote verbazing bij insider

"Hij zei dat de neuzen vanaf de eerste dag dezelfde kant op hadden gestaan en dat hij trots was op de jonge spelers en hun toewijding. Hij zei dat de jonge spelers erbij waren op de Copa América omdat ze het verdiend hadden", vervolgt Di María over de emotionele kleedkamerspeech van Messi. "Toen hij eenmaal klaar was met praten, was iedereen aan het huilen. Het had veel indruk gemaakt, vooral op de jonge spelers."

Messi baarde vrijwel direct na de bewuste wedstrijd tegen Brazilië opzien met een vernietigend interview, waarin hij zich richtte tot de arbitrage en de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. "Zij waren niet beter dan wij. Ze wisten vroeg te scoren en het tweede doelpunt kwam vanuit een niet gegeven strafschop. De officials hebben voor veel bullshit gele kaarten uitgedeeld, maar hebben niet eens even de VAR gecheckt. Dat is ongelofelijk. Dat is de hele wedstrijd zo gegaan. Tijdens de hele wedstrijd hebben ze ook maar bij het lichtste contact in het voordeel van Brazilië gefloten. Dat soort bullshit heeft ons afgeleid van de wedstrijd. Er zijn geen excuses voor, het moet bekeken en geanalyseerd worden. Ik hoop dat de CONMEBOL (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, red.) er iets aan gaat doen. Dat zal wel niet, want Brazilië heeft daarvoor teveel macht. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Zij waren zeker niet superieur, we zaten goed in de wedstrijd", zo liet de vedette destijds furieus optekenen door diverse Argentijnse media.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Argentinië
 
Lionel Messi
 
Ángel Di María

Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties