Eerste berichten bieden enige reden tot optimisme voor Hugo Lloris
Zaterdag, 5 oktober 2019 om 18:56

Hugo Lloris heeft volgens de eerste indicaties geen botbreuk overgehouden aan zijn pijnlijke val in de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion (3-0 nederlaag). Tottenham Hotspur maakt via de officiële kanalen bekend dat de elleboog van de doelman uit de kom is geraakt. Eerder meldde ESPN al dat hij vermoedelijk circa twee maanden aan de kant zal staan. Zijn club heeft nog niets gemeld over de duur van de absentie van de Fransman.

Lloris moest zich in Brighton al na drie minuten laten vervangen, nadat hij een hoge voorzet van Pascal Gross verkeerd beoordeelde. Hij probeerde de bal tevergeefs uit de doelmond te halen en kwam vervolgens volledig verkeerd terecht op zijn arm. Tijdens een langdurige medische behandeling op het veld kreeg hij zuurstof toegediend en moest hij uiteindelijk per brancard van het veld. Engelse media spraken aanvankelijk over een gebroken elleboog of een gebroken arm.

De schade lijkt echter mee te vallen, daar de elleboog van Lloris op basis van de eerste scans enkel uit de kom geraakt lijkt te zijn. ESPN meldt op basis van een bron bij de club dat de 32-jarige keeper circa twee maanden buitenspel staat, al is daar nog geen zekerheid over en kan de absentieduur ook langer uitvallen. Tegen Brighton werd hij vervangen door Paulo Gazzaniga; de 21-jarige Alfie Whiteman is in principe de derde keus.

De verwachting is dat Lloris het ziekenhuis zaterdagavond al mag verlaten. Naar verwachting vliegt Lloris maandag naar Parijs om nader onderzocht te worden door de teamarts van de nationale ploeg van Frankrijk. Daarna keert hij terug naar Tottenham om te revalideren. Mauricio Pochettino, de trainer van Tottenham, stelde na afloop dat het uitvallen Lloris een 'enorme impact' had op de wedstrijd. "Je aanvoerder verliezen én een doelpunt incasseren heeft een grote emotionele impact op de ploeg."

 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Hugo Lloris
 
Mauricio Pochettino

>
Premier League
Brighton & Hove Albion
3
0
Tottenham Hotspur
Zaterdag, 5 oktober 2019 om 13:30
Meer nieuws
   
10:14
10:14
Ex-Ajacied hoopt op terugkeer: 'Fantastisch als dat ooit mag gebeuren'
0
   
09:52
09:52
'In Amsterdam zeggen ze dat ik goed op de plek van Ziyech had gepast'
44
   
09:24
09:24
'Het is al rond, Slot wordt gewoon trainer van Feyenoord volgend jaar'
51
   
08:58
08:58
Jan Boskamp geschrokken: 'Ik dacht dat ik naar de andere kant ging'
30
   
08:43
08:43
Overmars lovend: 'Daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze'
21
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties