Perez pleit voor opvallende wijziging in Oranje-aanval: 'Probleem aan zijkant'
Maandag, 7 oktober 2019 om 23:35

Het Nederlands elftal speelt komende week in de EK-kwalificatiecyclus tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. In het praatprogramma Voetbalpraat op FOX Sports werd maandagavond uitgebreid vooruitgeblikt op beide duels. Kenneth Perez hoopt dat bondscoach Ronald Koeman zijn elftal op twee plekken gaat wijzigen.

Zo pleit de oud-middenvelder ervoor om Memphis Depay aan de zijkant te posteren. "Nederland heeft een probleem aan de zijkant", aldus Perez. "Nu deed Ryan Babel het goed, maar aan de andere zijkant is het bijna om het even om het even wie je opstelt. En Memphis is natuurlijk wel een kwaliteitsspeler. Dat zou betekenen dat je kwaliteit in de spits krijgt met Donyell Malen en kwaliteit aan de zijkant met Memphis. Dat is 'plus plus'."

Meer: Harde conclusie: ‘Als hij veel aan de bal is, betekent het dat de rest matig is’ | Memphis Depay: ‘Dat was frustrerend, ik was even woedend’

Presentator en commentator Vincent Schildkamp vraagt zich af of Depay wel uit de spits gehaald moet worden in Oranje. "Maar Memphis is nu 25 of zo, moet hij dan de komende vijf à zes jaar in de spits staan? Dan kun je Malen niet gebruiken de komende vijf jaar", pareert Perez. "Ik vind dat het Nederlands elftal ook een ploeg is van: wie zijn in vorm? Malen is in bloedvorm. Ik vind dat Memphis dan als linksbuiten kan spelen en Babel op rechts."

Ook het middenveld is onderwerp van discussie. Donny van de Beek klopt nadrukkelijk op de deur en verdient volgens Perez ook een basisplaats. "Van de Beek is op dit moment ook in vorm. Hij is heel snel teruggekomen na zijn blessure. Dan stel je hem toch op?" Ook Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad is het daarmee eens. "Het ligt voor de hand. Marten de Roon heeft de laatste interlands niet geweldig gespeeld."

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Memphis Depay
 
Ryan Babel

>
EC Qualification
Nederland
3
1
Noord-Ierland
Donderdag, 10 oktober 2019 om 20:45
Poll
Wie moet er in de spits spelen bij Oranje de komende interlands?
Memphis Depay
Donyell Malen
Meer nieuws
   
01:13
01:13
El Mundo: Sergio Ramos betaalt boete van een miljoen euro
1
   
01:00
01:00
'Wat ik hier bij FC Utrecht nu wel heb, is wat ik bij Vitesse niet had'
0
   
00:45
00:45
'Razernij' speelt Frenkie de Jong parten: 'Het drong niet tot hem door'
1
   
00:16
00:16
Van Persie vol bewondering: 'Een doelpunt dat je één keer in je leven maakt'
5
   
00:07
00:07
Welke Ajacied krijgt een 4,5 na de pijnlijke nederlaag tegen Chelsea?
74
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties