Bastian Schweinsteiger zet op 35-jarige leeftijd punt achter loopbaan
Dinsdag, 8 oktober 2019 om 16:05

Bastian Schweinsteiger hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 35-jarige middenvelder laat dinsdagmiddag via een verklaring op zijn social media-kanalen weten een punt achter zijn loopbaan te zetten. De 121-voudig international van Duitsland speelde de afgelopen jaren voor het Amerikaanse Chicago Fire, waarmee hij dit seizoen naast een plekje in de play-offs van de Major League Soccer greep.

"Lieve fans, de tijd is gekomen. Ik zet per direct een punt achter mijn actieve loopbaan", zo schrijft Schweinsteiger in zijn verklaring op Instagram. "Mijn dank is groot en daarbij wil ik ook Bayern München, Manchester United, Chicago Fire en het nationale elftal van Duitsland benoemd hebben. Zij hebben het voor mij mogelijk gemaakt om een geweldige tijd in de voetballerij te hebben. Daarnaast dank ik mijn vrouw Ana Ivanovic en mijn familie voor hun onvoorwaardelijke steun."

"Het einde van mijn loopbaan stemt mij enigszins droevig, maar ik kijk ook uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven. Ik hoop zeker in de voetbalwereld actief te blijven", vervolgt Schweinsteiger de uitleg omtrent zijn afscheid als profvoetballer. "Heel veel dank voor de tijd die wij samen hebben doorgebracht. Ik zal jullie altijd met mij meedragen in mijn hart!"

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

De toekomst van Schweinsteiger ligt wellicht bij het nationale elftal van Duitsland, als onderdeel van de technische staf. Bondscoach Joachim Löw liet dinsdagmiddag een en ander doorschemeren in een persconferentie voorafgaand aan de oefenwedstrijd van die Mannschaft tegen Argentinië van woensdag. "Bastian is een van de grootste spelers die Duitsland ooit gekend heeft. Natuurlijk is zo'n speler dan altijd welkom als hij iets wil doen als coach. Voor hem is altijd plaats bij de nationale ploeg."

Schweinsteiger speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan voor Bayern, met het veroveren van de Champions League in 2013 als absoluut hoogtepunt bij der Rekordmeister. De volgende mijlpaal volgde een jaar later, toen Duitsland met de spelbepaler in de gelederen de wereldtitel in de wacht sleepte. Daarnaast voegde Schweini in zijn Bayern-tijd acht Duitse landstitels toe aan zijn prijzenkast. Tussen 2015 en 2017 speelde de Duitse middenvelder voor Manchester United, met wie hij in 2016 de FA Cup veroverde onder toenmalig manager Louis van Gaal. Een jaar later volgde een overgang richting Chicago Fire.

 
1. Bundesliga
 
Duitsland
 
Chicago Fire
 
Bayern München
 
Bastian Schweinsteiger

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties