'Mourinho zet kwakkelende CL-finalist en oude bekende op wensenlijstje'
Woensdag, 9 oktober 2019 om 13:36

José Mourinho is klaar voor een rentree in de voetbalwereld en volgens de Daily Mail ziet de momenteel clubloze trainer wel wat in de functie van manager bij Tottenham Hotspur, waar Mauricio Pochettino aan het roer staat. Ook Real Madrid, waar Zinédine Zidane afgelopen seizoen terugkeerde als oefenmeester, staat naar verluidt op het wensenlijstje van Mourinho. De ex-manager van Manchester United is echter kieskeurig en gaat niet zomaar op elke aanbieding in.

Mourinho zag eerder dit jaar niets in een dienstverband bij Benfica en ook een aanbod van circa honderd miljoen euro van het Chinese Guangzhou Evergrande verdween al snel in de prullenbak. "Ik moet geduldig zijn en wachten op de gelegenheid om weer ergens in te stappen. Die club moet dan wel van hetzelfde niveau zijn als ik. Ik moet dus wachten op dat ene buitenkansje", liet de Portugese keuzeheer weten in zijn rol van analist bij Sky Sports

Meer: Wereldgoal completeert bizarre comeback van West Ham tegen Tottenham | José Mourinho komt met venijnige theorie over boek van Arsène Wenger

Mauricio Pochettino houdt vertrouwen: 'Maar het is uiteindelijk niet aan mij'

Pochettino weet dat Tottenham door een moeilijke fase gaat, maar de Argentijnse manager is niet van plan om voortijdig te vertrekken uit Noord-Londen. Volgens de Daily Mail zal ook Tottenham niet snel overgaan op het ontslaan van Pochettino, want in dat geval krijgt hij een bedrag van circa 35 miljoen euro mee om zijn tot medio 2023 lopende contract af te kopen. Zowel Manchester United als Real Madrid, beiden in verband gebracht met Pochettino, zijn naar verluidt niet bereid om aan dat bedrag te voldoen.

Mourinho zit zonder werkgever na zijn ontslag bij Manchester United vorig jaar december. De 56-jarige coach werkte eerder drie seizoenen bij Real en onderhoudt nog steeds goede contacten met voorzitter Florentino Pérez. Het lijkt er echter niet op dat de in februari teruggekeerde Zidane op korte termijn het veld moet ruimen. Mourinho werkte eerder in Engeland over twee periodes bij Chelsea.

 
LaLiga
 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Real Madrid
 
José Mourinho

Poll
Bij welke club zou José Mourinho het beste passen?
Real Madrid
Tottenham Hotspur
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties