Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederlandse media: 'Frenkie de Jong kreeg een hulphond van de zorgverlening'

Laatste update:

'Lucky Luuk!', zo valt op de voorpagina van het sportgedeelte van het Algemeen Dagblad te lezen, verwijzend naar de bevrijdende 2-1 van De Jong. "De bal kwam letterlijk uit de lucht vallen, maar met een curieuze treffer brak De Jong in blessuretijd alsnog de ban tegen de vechtploeg van Noord-Ierland. Even later maakte Depay er ook nog 3-1 van: een geflatteerde zege op een ronduit moeizame avond."

"Dat Oranje alsnog feestend van het veld liep, was een klein wonder. Want na 75 minuten was het toch echt Noord-Ierland dat op voorsprong kwam, uit een kopbal van invaller Josh Magennis, de robuuste spits van Hull City. Een doelpunt dat een wilde pogo losmaakte aan de zuidkant van de Kuip, bij de duizenden Noord-Ieren achter het doel, en dat de rest van het stadion deed stilvallen", zo stelt de scribent. "Een afgang dreigde. De voorsprong was niet eens echt onverdiend, maar het Nederlands elftal knokte zich toch nog naar de zege."

Memphis Depay over winst: 'Uiteindelijk kan je het niet tegenhouden'

De Telegraaf heeft 'Grote klasse van Memphis' op de voorpagina staan en noteerde 'Luuk de verlosser' op pagina twee. "De Jong zette Oranje door de miraculeuze ontsnapping met één been op het Europese kampioenschap. Terwijl het EK-ticket door de late Noord-Ierse treffer juist op het spel leek te worden gezet. In één klap waren het onthutsend zwakke eerste uur en Ronald Koemans verkeerde keuze voor Marten de Roon in plaats van Donny van de Beek vergeten", zo schrijft journalist Mike Verweij. "Net als de doelpuntendroogte van De Jong bij zijn nieuwe club Sevilla die al een eigen leven was gaan leiden."

"Het kwam uiteindelijk weer dichterbij, om niet te zeggen dat het niet meer te missen is: het eerste eindtoernooi met Oranje sinds 2014", zo schrijft Henk Hoijtink van Trouw. "Na de daaropvolgende donkere periode kon het volk vanavond ook feesten in De Kuip, zij het niet volgens het gedachte scenario. Koeman en zijn spelers leerden lessen, over voetbal vooral waarin het niet altijd kan vloeien, maar het zicht op het EK van volgend jaar was er aan het eind van de avond niet minder riant om."

Hoijtink wijst op de persoonlijke dekking die Frenkie de Jong kreeg van de Noord-Ieren, in de persoon van Patrick McNair. "Als de tegenstander hem ouderwets gaat dekken of afschermen, een gelegitimeerd middel, dan kan Frenkie erbij lopen als vorig seizoen toch ook vaak bij Ajax: zoekend, schuivend, zonder doortastendheid. Zo ging dat in de eerste helft, en een belangrijk deel van het stroeve spel was daarmee verklaard. Marten de Roon mocht van de Noord-Ieren vaker en vrijer aan de bal komen dan De Jong: een tactische meesterzet kon het niet genoemd worden, effectief was het lange tijd wel."

"De wereldtop in de dop werd bijna bedwongen door modale voetballers. Bijna, want de versnelling van Oranje in de slotfase was knap", zo valt in de Volkskrant te lezen. Het was geen grootse wedstrijd in De Kuip. "Dat is interlandvoetbal: dat mannen van miljoenencontracten, mannen van de grootste clubs op aarde, acteurs die over de lopers van de gala's paraderen, in het shirt van hun land opeens kunnen ogen als hulpeloze jongens. Op zo'n avond krijgt Frenkie de Jong een bewaker mee, Patrick McNair, die negentig minuten alleen in de buurt blijft, als ware hij een hulphond van de zorgverlening was."

"Als dan toch kritiek is te geven op Koeman, is het wel de gretigheid waarmee hij vasthoudt aan zijn opstelling", zo concludeert journalist Willem Vissers. "De Roon en Denzel Dumfries zijn harde werkers, geen creatieve geesten. Ze waren de minsten in Hamburg, tegen de Duitsers, maar ze keerden terug in de ploeg. Dumfries en De Roon hadden de bal eindeloos vaak op rechts. De een schoof hem naar de ander, de ander koos de weg terug naar de een."

-

Meer nieuws

Casemiro onthult: 'Ik liep zijn kantoor in en hij begon te huilen'
0
Slot houdt vertrouwen in Santiago Gimenez: 'Maar hij moet dat wel terugbetalen'
6
KNVB deelt immense puntenstraf uit: Vitesse officieel gedegradeerd
102
'Europese grootmacht aast op Frenkie de Jong; Barcelona staat open voor vertrek'
20
Marijn Beuker: 'Dat wordt de belangrijkste Ajax-transfer van dit seizoen'
15
Joep Schreuder zorgt voor verbazing met eerste vraag aan Dávid Hancko
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties