Trap na voor naar AC Milan 'gevluchte' aanvaller: 'Gegokt en verloren'
Woensdag, 16 oktober 2019 om 15:06 • Rian RosendaalLaatste update: 15:45

Ante Rebic koos in de afgelopen transferperiode voor een overgang op huurbasis richting AC Milan, dat tot 2021 gebruik kan maken van de 26-jarige spits. De door Eintracht Frankfurt uitgeleende aanvaller moet in het San Siro voorlopig genoegen nemen met een rol op het tweede plan en Frankfurt-voorzitter Wolfgang Steubing snapt dan ook niet waarom Rebic een prominente rol in Duitsland heeft ingeruild voor een plaats op de bank in Milaan.

"Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik er over moet zeggen", verklaart Steubing in gesprek met BILD. "Hij wilde echter per se vertrekken, want anders was Rebic de enige aanvaller geweest die bij Frankfurt was gebleven." Frankfurt zag deze zomer Luka Jovic en Sébastien Haller vertrekken naar respectievelijk Real Madrid en West Ham United. André Silva werd gehuurd van AC Milan, terwijl Bas Dost overkwam van Sporting Portugal.

Alexander Meier: 'Ik zag gelijk dat Sébastien Haller een grote speler zou worden'

"Nu heeft Rebic niet langer een basisplaats. Hij heeft gegokt en verloren. En het wordt er zeker niet makkelijker op voor hem in Italië", voegt Steubing daaraan toe in duidelijke bewoordingen. Rebic speelde eerder in de Serie A bij Fiorentina en Hellas Verona. Het contract van de Kroatische aanvaller bij Frankfurt loopt door tot de zomer van 2022.

Rebic, die in 2016 in Frankfurt neerstreek, heeft enkele succesvolle jaren achter de rug bij de huidige nummer negen in de Bundesliga. De verhuurde aanvaller veroverde in 2018 de DFB-Pokal en bereikte afgelopen seizoen de halve finale van de Europa League. Daarnaast reikte hij vorig jaar met Kroatië tot de eindstrijd van het WK in Rusland, waarin Frankrijk uiteindelijk met 4-2 te sterk bleek.

 
1. Bundesliga
 
Serie A
 
AC Milan
 
Eintracht Frankfurt
 
Ante Rebic

Poll
Had Ante Rebic niet beter bij Eintracht Frankfurt kunnen blijven?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties