Ajax hofleverancier bij selectie Oranje Onder-18 voor WK in Brazilië
Woensdag, 16 oktober 2019 om 15:31

De KNVB heeft de 21-koppige selectie bekendgemaakt voor Nederland Onder-18 dat deelneemt aan het WK in Brazilië. 8 van de 21 spelers komen af van Ajax, dat daarmee hofleverancier is. De overige spelers zijn afkomstig van AZ, Chelsea, Feyenoord, FC Groningen, TSG Hoffenheim, KRC Genk, Liverpool, Manchester City, NAC Breda, NEC en PSV.

Voor het team van trainer Peter van der Veen gaat het WK op 28 oktober van start met een groepswedstrijd tegen japan. Daarna volgen groepswedstrijden tegen Senegal (30 oktober) en de Verenigde Staten (3 november). Oranje Onder-18 plaatste zich voor het mondiale eindtoernooi door afgelopen zomer Europees kampioen te worden voor spelers onder zeventien jaar.

Ajax mist volgende week een groot aantal spelers in de UEFA Youth League tegen Chelsea. Ook bij de return in Londen moet het team van trainer John Heitinga het doen zonder een aantal vaste krachten. "Wij vinden het heel belangrijk dat jonge spelers meedoen aan een eindtoernooi. De individuele ontwikkeling staat voorop en de ervaring in een competitie is één, maar spelen op een eindtoernooi - en in dit geval het WK - is een stap verder en dus ontzettend belangrijk", reageerde Said Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax, onlangs in De Telegraaf. "Ajax op een goede manier vertegenwoordigen, het Nederlands elftal op een goede manier vertegenwoordigen en daar als club een groot aandeel in hebben, dat juichen we toe."

"Het is best een puzzel, we hebben de uitdagingen met de KNVB besproken. De KNVB heeft de mogelijkheid gegeven om wedstrijden in de competitie te verplaatsen. Maar met het volle programma met beker-, competitie- en Youth League-wedstrijden was dat voor ons helaas niet mogelijk. Er is simpelweg geen ruimte voor", aldus Ouaali. "De groep zal in deze periode bestaan uit spelers die niet naar het WK gaan en spelers uit de Onder 17 (spelers van 17, 16 en 15 jaar, red.)."

Het WK start op 26 oktober en duurt tot en met 17 november. Aan het toernooi doen 24 landen mee, waarbij Brazilië als gastland automatisch gekwalificeerd is. De finale staat gepland voor 17 november in het Estadio Bezerrão in Brasila.

Selectie Oranje Onder-18: Soulyman Allouch (AZ), Naoufal Bannis (Feyenoord), Melayro Bogarde (TSG Hoffenheim), Jayden Braaf (Manchester City), Djenairo Daniels (PSV), Sontje Hansen (Ajax), Ki-Jana Hoever (Liverpool), Yannick Leliendal (KRC Genk), Ian Maatsen (Chelsea), Romano Postema (FC Groningen), Dirk Proper NEC), Calvin Raatsie (Ajax), Youri Regeer (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Anass Salah Eddine (Ajax), Steven van der Sloot (Ajax), Mohamed Taabouni (AZ), Kenneth Taylor (Ajax), Tein Troost (Feyenoord), Naci Unuvar (Ajax), Bart Verbruggen (NAC Breda).

 
Ajax
 
Feyenoord
 
PSV
 
Liverpool

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties