'Assistkoning' Liverpool heeft wereldrecord te pakken: 'Het is een grote eer'
Woensdag, 16 oktober 2019 om 17:24

Trent Alexander-Arnold heeft een plaatsje veroverd in het Guinness World Records Book voor 2020, zo meldt Liverpool woensdagmiddag via de officiële kanalen. De 21-jarige rechtsback kwam afgelopen seizoen tot twaalf assists in het shirt van the Reds, iets dat nog niet eerder door een verdediger is gepresteerd in de Premier League.

"Het is een grote eer", reageert Alexander-Arnold op de uitverkiezing. "Ik heb altijd drang naar voren om er zo voor te zorgen dat we als elftal kansen afdwingen. Andere spelers moeten natuurlijk voor de doelpunten zorgen, en zonder ploeggenoten ben ik ook nergens. Ik wil ook de manager (Jürgen Klopp, red.) en de mensen die achter de schermen werken bedanken. Zonder hen was dit record niet mogelijk geweest."

Alexander-Arnold was als kind al bekend met het Guinness World Records Book. "Dat boek vond ik toen al grappig om te lezen, om te zien welke records erin stonden en wat de mensen overal ter wereld zoal bezighield. Het vervult mij met enorm veel trots dat ik dit record te pakken heb, dat geldt overigens voor mijn hele familie. Hopelijk blijft het record nog jaren in de boeken staan."

De vleugelverdediger was afgelopen seizoen in een strijd verwikkeld met Andrew Robertson, de linksback van Liverpool die in totaal elf assists liet aantekenen. "Hij dacht waarschijnlijk dat hij al had gewonnen!", zegt Alexander-Arnold met een kwinkslag. "Aan het einde van vorig seizoen waren we allebei in topvorm en het droeg zeker bij aan de overwinningen die cruciaal waren voor het elftal." Liverpool veroverde de Champions League door in de finale af te rekenen met Tottenham Hotspur (0-2).

 
Premier League
 
Liverpool
 
Trent Arnold
 
Andrew Robertson

>
Premier League
Manchester United
1
1
Liverpool
Zondag, 20 oktober 2019 om 17:30
Poll
Zie jij Liverpool dit seizoen kampioen worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
09:24
09:24
'Het is al rond, Slot wordt gewoon trainer van Feyenoord volgend jaar'
3
   
08:58
08:58
Jan Boskamp geschrokken: 'Ik dacht dat ik naar de andere kant ging'
30
   
08:43
08:43
Overmars lovend: 'Daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze'
18
   
08:19
08:19
Sky Sports: Van Hooijdonk speelt zich in de kijker bij drie Engelse clubs
3
   
07:56
07:56
Siem de Jong: 'Ik had niet de verwachting dat Ajax of AZ zou aankloppen'
4
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties