'LaLiga vindt oplossing voor El Clásico en twijfelt tussen twee data'
Donderdag, 17 oktober 2019 om 23:35

De eerste Clásico van het nieuwe seizoen tussen Barcelona en Real Madrid wordt volgens diverse Spaanse media definitief verplaatst naar de maand december. Aanvankelijk zouden de twee aartsrivalen elkaar op 26 oktober treffen in het Camp Nou, maar dat lijkt door de politieke onrust in Barcelona geen optie. Volgens Marca heeft LaLiga 7 december op het oog als nieuwe speeldatum, terwijl volgens Sport ook 18 december nog een optie is.

De competitiewedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid stond aanvankelijk eind deze maand gepland in het Camp Nou. Dat duel lijkt echter geen doorgang te kunnen vinden, vanwege de politieke onrust in Barcelona die is ontstaan na de veroordeling van negen Catalaanse separatisten. Er zijn al verschillende protesten geweest en er volgt een grote demonstratie in Barcelona op 26 oktober, de oorspronkelijke speeldatum van El Clásico.

De discussie over een eventuele verplaatsing werd aangezwengeld door LaLiga. Aanvankelijk stelde LaLiga voor om de wedstrijd van 26 oktober te verplaatsen naar het Santiago Bernabéu, maar in dat voorstel zagen beiden clubs niets. Daarom zocht het comité van de Spaanse voetbalbond naar een andere oplossing en die lijkt nu gevonden met het uitstellen van de wedstrijd.

Diverse Spaanse media verzekeren dat de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid in december afgewerkt zal worden in het Camp Nou, maar de precieze datum is nog onbekend. 18 december wordt genoemd als datum, maar dat zou betekenen dat er midweeks gevoetbald moet worden. LaLiga ziet El Clásico naar verluidt liever 's weekends afgewerkt worden en denkt daarom aan 7 december als nieuwe speeldatum. Daarvoor zouden de duels van Barcelona en Real Madrid met respectievelijk Real Mallorca en Espanyol wel nog verplaatst moeten worden. Maandag zou er een definitieve oplossing moeten zijn.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Real Madrid

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties