Feyenoorder ging door hel: 'Sprak niemand en reageerde niet op appjes'
Vrijdag, 18 oktober 2019 om 11:19

Tyrell Malacia heeft een loodzware periode achter de rug. De linksback van Feyenoord verloor met zijn opa zijn grootste fan, terwijl zijn moeder werd getroffen door een herseninfarct. Malacia doet in gesprek met Feyenoord Magazine een boekje open over de tegenslagen op persoonlijk vlak en de gevolgen die er waren op voetbalgebied.

Malacia had een goede band met zijn opa, die vorig jaar opeens ziek werd. "Hij was nog maar 65, een fitte man die altijd hard werkte", aldus de vleugelverdediger van Feyenoord. " Voor mij was het heel moeilijk om elke keer naar het ziekenhuis te gaan en hem daar te zien liggen. Afgetakeld. Dat maakte me heel verdrietig. Begin dit jaar moest hij opgeven en overleed hij."

Meer: Advocaat wil comeback Feyenoorder niet uitvergroten: ‘Moet niet uitmaken’ | Advocaat kiest in Sittard voor geïmproviseerde linksback en Jörgensen

Korte tijd na het overlijden van zijn opa scoorde Malacia namens Feyenoord in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. "Het was het moment waarop alle emotie loskwam. Het voelde ook als de definitieve afsluiting van een heel vervelende periode, die al in aanloop naar vorig seizoen begon." Malacia doelt op de herseninfarct van zijn moeder. "Zomaar, ineens. Haar linkerkant was volledig verlamd. Dat was enorm schrikken, maar gelukkig is ze inmiddels bijna helemaal hersteld."

Malacia heeft lange tijd geworsteld, maar gesprekken met zijn vader en oom hielpen om alles een plek te kunnen geven. "Ik zat niet lekker in mijn vel, nam de situatie mee naar de club en merkte dat ik op het veld niet altijd vrij in mijn hoofd was." De twintigjarige verdediger liep ook buiten het veld tegen problemen aan. "Ik sprak niemand aan, reageerde niet op appjes van vrienden en had geen zin om op te nemen als ze belden. Tot het moment dat mijn vrienden onaangekondigd bij me thuis langskwamen en tegen me zeiden: 'Je weet toch dat wij er altijd voor je zijn. Probeer je er overheen te zetten, wij helpen je'. Dat vond ik een mooi gebaar." Malacia staat zondag met Feyenoord tegenover Heracles Almelo.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Tyrell Malacia

>
Eredivisie
Feyenoord
1
1
Heracles Almelo
Zondag, 20 oktober 2019 om 16:45
Poll
Verdient Tyrell Malacia een basisplaats bij Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
18:00
18:00
TOTO's tips: Ajax gaat voor eerste thuiszege in CL in ruim een jaar tijd
0
   
17:25
17:25
Diego Maradona op zestigjarige leeftijd overleden
151
   
17:16
17:16
De jongste keeper in de PL wordt mogelijk de nieuwe Franse nummer één
9
   
16:44
16:44
'Ontdekker' van Sergiño Dest: 'Hij appt me nog steeds terug, haha'
13
   
16:28
16:28
Vermoedelijke opstelling Ajax: David Neres krijgt het vertrouwen
35
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties