Onvrede bij Ajax: 'Onze slechtste wedstrijd van de afgelopen twee jaar'
Zaterdag, 19 oktober 2019 om 21:19

Daley Blind was na de overwinning van Ajax tegen RKC Waalwijk (1-2) kritisch op zijn eigen ploeg. De centrumverdediger vond dat het zaterdagavond aan scherpte ontbrak bij de Amsterdammers. Ook in verdedigend opzicht was Ajax volgens Blind kwetsbaar. "Dit was denk ik onze slechtste wedstrijd in de laatste twee jaar", aldus de international bij FOX Sports.

Ajax sleepte na een fraai doelpunt van Quincy Promes de zege uit het vuur, maar dat ging allesbehalve zonder slag of stoot. "We zijn echt heel goed weggekomen", beseft Blind, die de vinger op de zere plek probeert te leggen. "We stonden organisatorisch niet goed en waren niet scherp. Zij speelden vaak een lange bal maar vervolgens was die bal nooit voor ons. Zij deden het wel heel goed, maar ze maakten de kansen niet af."

Meer: Vermoedelijke opstellingen Ajax - Liverpool: Klopp mist grote namen | Blind geniet van Ajax-aanwinst: ‘In dat opzicht heeft hij wat weg van Frenkie’

Blind was dan ook opgelucht. "Soms zitten deze dagen er helaas tussen en dan moet je zorgen dat je wint. Het is wel lekker dat je soort afschuwelijk slechte wedstrijd zo afsluit. Daar gaat het om. We moeten wel bij ons zelf te rade gaan. Dit mag nooit meer gebeuren." Woensdag krijgt Ajax in de Champions League bezoek van Chelsea. "Hopelijk hebben we Chelsea wat zand in de ogen gestrooid. Dan hebben we onze missie volbracht, vandaag", glimlacht Blind.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Daley Blind

>
Eredivisie
RKC Waalwijk
1
2
Ajax
Zaterdag, 19 oktober 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
00:30
00:30
Feestende fans van Cambuur houden geen afstand: 'Dit is een volksclub'
14
   
00:11
00:11
Johan Derksen neemt risico: 'Ik denk dat Ajax moeiteloos van Atalanta wint'
13
   
23:07
23:07
Leeds United verrast Aston Villa; Bielsa wisselt Nederlander na 21 minuten
20
   
22:52
22:52
Alleen 19-0 zege De Graafschap kan periodetitel Cambuur in de weg staan
22
   
22:33
22:33
Veronica Inside snoeihard voor Ten Hag: 'Dan zou ik hem eruit schoppen'
36
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties