Onana verklaart afwijzen Europese topclubs: 'Niet het juiste moment'
Dinsdag, 22 oktober 2019 om 13:42

André Onana stond in de afgelopen transferperiode in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain, zo vertelt de doelman van Ajax dinsdag in een interview met RMC Sport. Een definitieve transfer kwam echter nooit van de grond, want PSG koos er uiteindelijk voor om met de van Real Madrid afkomstige Keylor Navas in zee te gaan.

"Er is inderdaad interesse geweest van PSG", erkent de sluitpost uit Kameroen. "Ik heb erover gesproken met mijn zaakwaarnemer. Hij vertelde mij over de belangstelling van PSG en wat zijn plannen waren." Onana wil niet zeggen of een mogelijke ruil met Alphonse Aréola tot de mogelijkheden behoorde. "Dat blijft een zakelijke aangelegenheid, dat zijn dingen die mijn zaakwaarnemer regelt. Er is in ieder geval meerdere keren over gepraat, de interesse vanuit Parijs was concreet." Aréola vertrok uiteindelijk naar Real, terwijl Navas de omgekeerde weg bewandelde richting PSG.

Meer: André Onana behoedde Lille-aanvaller met preek voor rode kaart | Aad de Mos: ‘Dat is het verschil, hij deed dat ook al bij Chelsea’

Razvan Marin: 'Als ik mijn kans krijg, grijp ik hem'

Onana zag er geen heil in om afgelopen zomer terug te keren bij Barcelona, de club die hij in 2015 inruilde voor Ajax. "Ze wilden mij terughalen", blikt de 23-jarige Ajacied terug op de belangstelling vanuit Spanje van enkele maanden geleden. "Het is mijn huis, ik ben onderdeel geweest van die club, dat blijf je dan ook de rest van je leven. Maar het was niet het goede moment om terug te keren, misschien gebeurt het wel nooit. Maar deze zomer zag ik er geen heil in." Onana verlengde afgelopen seizoen zijn contract bij Ajax tot medio 2022

De doelman van de Eredivisie-koploper werd maandag met nog negen anderen genomineerd voor de Yachine Trophy, waardoor Onana op 2 december kans maakt om op het Ballon D'Or-gala te worden uitgeroepen tot beste keeper ter wereld. De Ajax-sluitpost heeft concurrentie van onder meer Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Alisson Becker. De international van Kameroen is momenteel in voorbereiding op het Champions League-duel van Ajax met Chelsea van woensdagavond.

 
Eredivisie
 
LaLiga
 
Ligue 1
 
Ajax
 
Paris Saint-Germain

>
UEFA Champions League
Ajax
0
1
Chelsea
Woensdag, 23 oktober 2019 om 18:55
Poll
Zie jij André Onana ooit terugkeren bij Barcelona?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
14:00
14:00
'Barcelona is volledig overtuigd en wil clausule van 111 miljoen euro lichten'
0
   
13:28
13:28
Ramos tipt 'speler met grote toekomst' De Ligt als opvolger
1
   
13:14
13:14
De zwakste speler van Ajax stond dinsdagavond niet in de achterhoede
121
   
12:57
12:57
Van der Vaart verklaart Europese aftocht Ajax: 'Dan wordt het heel mager'
30
   
12:36
12:36
'Arsenal kan zich officieel gaan melden na ontslag in Italië'
53
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties