Het lijstje waarmee Huntelaar bij Ten Hag kan aankloppen
Zondag, 27 oktober 2019 om 09:13

Ajax kwam in 2019 al 54 keer tot scoren in thuiswedstrijden in de Eredivisie. Het hoogste aantal voor de Amsterdammers sinds 2008, toen er in Amsterdam 57 Eredivisie-treffers van Ajax te bewonderen waren. Mede door deze doelpuntendrift wist Ajax twaalf van de dertien competitieduels in de Johan Cruijff ArenA dit kalenderjaar winnend af te sluiten; alleen tegen sc Heerenveen moest het Amsterdamse publiek genoegen nemen met een gelijkspel (4-4).

Dusan Tadic was tot dusver het vaakst trefzeker in die periode: zeventien keer. De aanvoerder wordt gevolgd door Klaas-Jan Huntelaar, die in negen thuiswedstrijden waarin hij in totaal 387 minuten in actie kwam liefst negen keer het net wist te vinden. Gemiddeld had de spits dus 43 minuten nodig om tot scoren te komen op eigen veld. Gezien deze cijfers zou het dus helemaal niet gek zijn als Huntelaar ook tegen Feyenoord in de punt van de aanval staat.

Meer: Mike Verweij zet streep door terugkeer bij Ajax: ‘Hij is veel te duur'

Mocht het moyenne in eigen huis van de aanvaller nog niet genoeg zijn om Erik Ten Hag te overtuigen, zou Huntelaar ook altijd nog met onderstaand lijstje aan kunnen kloppen bij zijn trainer.


Meeste Eredivisie-goals namens Ajax tegen Feyenoord
Speler Wedstrijden Doelpunten
Sjaak Swart 28 14
Ruud Geels 8 10
Jari Litmanen 8 9
Klaas-Jan Huntelaar 9 8
Marco van Basten 8 7
Johan Cruijff 20 7

In de hele Eredivisie-historie zijn er volgens Opta slechts drie spelers die vaker tot scoren kwamen voor Ajax tegen Feyenoord dan Huntelaar, die acht keer trefzeker was in negen Klassiekers. In dienst van PSV, De Graafschap en sc Heerenveen scoorde Huntelaar overigens nooit tegen de Rotterdammers. Met acht treffers in twaalf ontmoetingen is Feyenoord Huntelaars op vier na favoriete tegenstander in de Eredivisie. Alleen tegen NAC Breda (11), FC Groningen (10), Sparta Rotterdam (9) en Excelsior (9) scoorde hij vaker.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Feyenoord
 
Klaas-Jan Huntelaar
 
Jari Litmanen

>
Eredivisie
Ajax
4
0
Feyenoord
Zondag, 27 oktober 2019 om 16:45
Meer OPTA Facts
   
08:55
08:55
Ten Hag kan vanavond indrukwekkend record van Cruijff evenaren
22
   
10:06
10:06
Feyenoord vanmiddag één strafschop verwijderd van Eredivisie-record Ajax
20
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties