'Ajax en andere gegadigden grepen afgelopen zomer mis in Camp Nou'
Maandag, 28 oktober 2019 om 14:01 • Robin Bruggeman

Ajax zag afgelopen zomer Frenkie de Jong naar Barcelona vertrekken en de Amsterdammers werden op hun beurt ook in verband gebracht met een aantal talenten van de Catalanen. Riqui Puig is een van de jonge spelers die een paar maanden geleden werd genoemd als mogelijke versterking op huurbasis voor Ajax en Sport bevestigt maandag dat de twintigjarige middenvelder inderdaad een aanbieding vanuit Nederland naast zich neergelegd heeft.

Naast Ajax zouden ook Real Betis, Eibar, Real Zaragoza en Al-Sadd, de club waar Xavi als trainer werkzaam is, in de zomer geïnformeerd hebben naar de beschikbaarheid van Puig. Het talent hoefde hier echter niet over na te denken en heeft zijn club meteen laten weten niet uit te zijn op een (tijdelijk) vertrek. Puig heeft zijn zinnen gezet op een doorbraak in Catalonië en denkt dat de beste manier om dit te bewerkstelligen is door minuten te blijven maken bij Barcelona B.

De jonge middenvelder heeft namelijk gezien wat er met bijvoorbeeld Sergi Samper is gebeurd, die na zijn overstap op huurbasis richting Granada compleet uit beeld verdween en inmiddels in Japan bij Vissel Kobe speelt. "Ik zal niet toegeven. Zoals mijn vader altijd zegt: buiten Barcelona is het koud en je kan hier niet weggaan zolang ze je er niet uitschoppen", liet hij in mei van dit jaar al optekenen in de Spaanse pers.

Clubs die in januari een nieuwe poging gaan wagen zullen dan ook hetzelfde antwoord krijgen van Puig, die geduld toont. De jongeling speelde vooralsnog drie officiële wedstrijden namens zijn club en houdt zich eraan vast dat spelers als Sergio Busquets, Pedro Rodríguez en Carles Puyol ook pas na hun twintigste doorbraken bij Barcelona. Puig vindt het daarom geen probleem om voorlopig voor Barça B te blijven spelen en wacht rustig op zijn kans, zo klinkt het.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ajax
 
Ricard Puig Martí
 
Sergio Busquets

Poll
Denk jij dat Riqui Puig in de toekomst uit gaat groeien tot basisspeler bij Barcelona?
Ja
Nee
Ik ken de speler niet (goed genoeg)
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties