'Zoekend Bayern München meldt zich na ontslag Niko Kovac in Parijs'
Dinsdag, 5 november 2019 om 13:45

Onder meer Erik ten Hag, Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino en José Mourinho werden in de afgelopen dagen genoemd als potentiële opvolgers van Niko Kovac bij Bayern München en er lijkt nog een naam aan dit rijtje toegevoegd te mogen worden. Sky Deutschland meldt dinsdagmiddag namelijk dat Der Rekordmeister bij Thomas Tuchel heeft geïnformeerd of hij interesse heeft in een terugkeer naar de Bundesliga.

De 46-jarige oefenmeester werkte eerder als hoofdtrainer bij FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund en zwaait sinds vorig jaar de scepter bij Paris Saint-Germain. Bayern heeft zich volgens de berichtgeving uit Duitsland bij Tuchel gemeld om te vragen of hij een overstap naar de Allianz Arena ziet zitten, waarbij het zowel om een aanstelling op korte termijn als om een dienstverband in de zomer zou kunnen gaan.

De vijf voornaamste kandidaten om Kovac op te volgen bij Bayern München

Het kamp-Tuchel heeft de Duitse grootmacht naar verluidt laten weten dat er van een snel vertrek bij PSG hoe dan ook geen sprake zal zijn. Of hij aankomende zomer wel beschikbaar is, hangt af van de prestaties van les Parisiens in het huidige seizoen. Als de Fransen opnieuw voortijdig uit de Champions League vliegen, lijkt het niet ondenkbaar dat de twee partijen na dit seizoen uit elkaar zullen gaan.

De respons van Tuchel is vergelijkbaar met het antwoord dat Ten Hag maandag gaf op de vraag of hij op korte termijn over zou kunnen stappen naar Bayern. "Ik maak het seizoen zeker af bij Ajax en richt me op Chelsea", liet hij optekenen op een persconferentie in de aanloop naar het Champions League-duel met the Blues van dinsdagavond.

 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Paris Saint-Germain
 
Ajax
 
Thomas Tuchel

Poll
Zou jij Thomas Tuchel een goede trainer vinden voor Bayern München?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
10:21
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties