Advocaat vergelijkt met Ajax: 'Daar is Feyenoord helemaal niet aan toe'
Donderdag, 7 november 2019 om 06:39

Ajax speelde dinsdagavond op Stamford Bridge met 4-4 gelijk tegen Chelsea in de groepsfase van de Champions League. Het knotsgekke duel is Dick Advocaat niet ontgaan en de trainer van Feyenoord is uitermate positief over de Amsterdammers. "Ajax speelde geweldig. Het lijkt wel of het bij hen vanzelf gaat", zegt de ervaren oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

"Er is zoveel techniek, zoveel mooi voetbal, als ik alleen al kijk naar sommige dingen in de wedstrijd tegen Chelsea, zoals het keiharde inspelen van Hakim Ziyech op Donny van de Beek, de aanname die daarbij hoort en de afronding, dan is dat fantastisch. Het lijkt allemaal zo eenvoudig te gaan, maar het betekent alleen maar dat het allemaal geweldig in elkaar zit", stelt Advocaat, die vorige week arriveerde als trainer van Feyenoord na het vertrek van Jaap Stam. Hij merkt op dat de situatie in Rotterdam-Zuid 'totaal anders' is.

Meer: ‘Tonny Vilhena heeft mij veel goede verhalen verteld over Feyenoord’ | Van Hooijdonk: ‘Ik vind dat Feyenoord verder is dan Ajax’

"Hier maken de mensen zich druk als een speler van vijf miljoen op de bank zit. Bij Ajax halen ze spelers van zeventien of achttien miljoen euro en betalen ze enorme salarissen. Daar is Feyenoord helemaal niet aan toe, maar daar moet deze club wél naar toe. Dat gaat natuurlijk alleen maar als je resultaten blijft boeken", concludeert de trainer van Feyenoord. Advocaat merkt dat het Nederlands voetbal in de lift zit en wijst richting Bayern München, waar Erik ten Hag en Mark van Bommel genoemd werden als mogelijke opvolgers van de ontslagen Niko Kovac.

"Dat heb ik in geen jaren gehoord, Nederlandse trainers die in beeld zijn bij Europese topclubs. Alleen de namen van de oude garde onder de coaches vielen nog wel eens. Dus is dit een compliment aan het Nederlandse trainersgilde. Jongens als Ten Hag, Van Bommel, Cocu en misschien vergeet ik er nog een of twee, hebben toch wat neergezet. Dat speelt zeker mee", stelt Advocaat, wiens ploeg het donderdagavond in de groepsfase van de Europa League opneemt tegen Young Boys.

 
Feyenoord
 
Ajax
 
Dick Advocaat
 
Hakim Ziyech
 
Donny van de Beek

Poll
Ben jij het met Dick Advocaat eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties