Celtic waarschuwt fans voor clubkleuren in Rome na laf steekincident
Donderdag, 7 november 2019 om 15:34

Twee supporters van Celtic zijn in Rome neergestoken voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen Lazio van donderdagavond, waardoor the Bhoys via de officiële kanalen met een waarschuwing komen. Supporters die zijn afgereisd naar de Italiaanse hoofdstad wordt geadviseerd om donderdag in geen geval clubkleuren te dragen.

"Ga niet op eigen gelegenheid naar het stadion", zo schrijft de clubleiding van Celtic in de verklaring richting de eigen aanhang. "Maak gebruik van de pendelbussen die vanaf 15.00 uur gereedstaan op het Piazzele delle Canestre. Zorg er daarnaast voor dat je geen glaswerk of houders bij je draagt op straat en verplaats je in grote groepen." Daarnaast wordt dus benadrukt om de kleuren van Celtic bedekt te houden, om confrontaties met Lazio-fans te voorkomen.

De twee Celtic-supporters, van 35 en 52 jaar oud, werden woensdagavond met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Celtic-aanhanger Kevin McGuire, die het voorval meldde op Twitter, werden Celtic-fans in een hinderlaag gelokt door 'ultra's' van Lazio toen ze zich in een Ierse pub in de binnenstad van Rome bevonden. De neergestoken supporters van de Schotse topclub zijn in ieder geval niet in levensgevaar.

Naar verwachting zijn circa negenduizend Celtic-fans momenteel in Rome voor het Europese treffen met Lazio, al zijn er ook veel fans zonder wedstrijdkaartje afgereisd naar Italië. Het elftal van manager Neil Lennon wist twee weken geleden op eigen veld met 2-1 te winnen van Lazio. Het eerste fluitsignaal in het Stadio Olimpico klinkt om 18.55 uur.

 
Meer video's
 
UEFA Europa League
 
Celtic
 
Lazio

>
UEFA Europa League
Lazio
1
2
Celtic
Donderdag, 7 november 2019 om 18:55
Poll
Lazio-Celtic eindigt in een...
Overwinning voor Lazio
Gelijkspel
Overwinning voor Celtic
Meer nieuws
   
09:14
09:14
'Ik heb nu vijf van die ballen in mijn bed, die zijn als mijn vriendinnen'
0
   
09:00
09:00
In de wandelgangen: Man City mengt zich in strijd om Ligue 1-revelatie
1
   
08:49
08:49
EURO 2020: welke landen hebben zich geplaatst voor het EK?
19
   
08:32
08:32
'Bayern heeft naast Ten Hag en Tuchel derde uiterst verrassende kandidaat'
5
   
08:18
08:18
De Ligt: 'Laatst hebben we wat gegeten na de onderlinge wedstrijd'
7
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties