Verval bij Feyenoord erg groot: 'Of de tank leeg raakte? Dat gevoel had ik wel'
Vrijdag, 8 november 2019 om 09:25

De aanvoerdersband moet Steven Berghuis vleugels geven, want de vleugelaanvaller van Feyenoord scoorde ook tegen Young Boys (1-1). De nieuwbakken captain is desondanks niet tevreden over de prestatie in De Kuip, want volgens Berghuis kwam Feyenoord donderdagavond vooral in de tweede helft flink tekort op fysiek gebied.

"Of de tank leeg raakte? Dat gevoel had ik wel, dat we daardoor niet meer van onze eigen helft af kwamen", legt Berghuis na afloop tegenover FOX Sports de vinger op de zere plek. "De trainer hamerde er in de rust op dat we vooruit moesten blijven verdedigen en onszelf niet naar achteren moesten laten duwen, maar dat laatste gebeurde wél. Daar zit ruimte voor verbetering."

Meer: Fabrizio Romano onthult: Berghuis was op 5 oktober dicht bij toptransfer | Theo Janssen begrijpt Berghuis niet: ‘Het is zo raar, met zijn traptechniek’

In the Zone | Kökcü: 'Advocaat is wat feller en duidelijker als je het niet goed doet'

De zelfkritische Berghuis komt met een passend voorbeeld op de proppen. "In de eerste helft konden Jens Toornstra en Orkun Kökçü vanuit het middenveld nog een paar keer doorstappen, maar dat kregen we in de tweede helft niet meer voor elkaar", verzucht de nieuwe leider van Feyenoord. "Voor rust kwamen Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps er een paar keer overheen aan de zijkant, maar in de tweede helft kregen we ook dát niet meer voor elkaar."

Berghuis durft nog niet te zeggen of Feyenoord met de komst van Dick Advocaat als trainer opeens heel veel progressie heeft geboekt ten opzichte van de laatste periode van Jaap Stam in Rotterdam. "Twee weken geleden? Zó... Ik weet niet meer hoe ik me toen voelde", verwijst de aanvoerder naar de 4-0 nederlaag tegen Ajax. "Maar ik voel me nu ook niet top, hoor." Overwintering in Europa is nog steeds mogelijk, ondanks het tegenvallende resultaat tegen Young Boys. "Het kan nog wel. Als we thuis winnen van Rangers FC, dan ziet de wereld er heel anders uit. We gaan ervoor."

 
Eredivisie
 
UEFA Europa League
 
Feyenoord
 
Steven Berghuis

>
UEFA Europa League
Feyenoord
1
1
Young Boys Bern
Donderdag, 7 november 2019 om 21:00
Poll
Steven Berghuis is een goede keuze als aanvoerder van Feyenoord
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
13:08
13:08
Antony debuteert in CL-selectie Ajax, Ten Hag passeert Huntelaar
11
   
12:56
12:56
Onverwachte persconferentie in Camp Nou om 19.00 uur
33
   
12:43
12:43
'Mourinho geeft duidelijk signaal af met vijfde tribuneplaats van het seizoen'
10
   
12:31
12:31
FOX Sports analyseert 'slappe zakken' van AZ: 'Goedkoop van Koopmeiners'
21
   
11:58
11:58
Update: Pogba reageert fel en ontkent interlandcarrière stop te zetten
171
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties