Gerbrands doet op Twitter beroep op PSV-fans: 'Iedereen voelt de urgentie'
Vrijdag, 8 november 2019 om 11:14

Toon Gerbrands heeft via Twitter een oproep gedaan aan de supporters van PSV om achter het team van trainer Mark van Bommel te blijven staan. Het woord crisis is in Eindhoven gevallen na de aanhoudende tegenvallende resultaten. De achterstand in de Eredivisie op koploper Ajax is opgelopen tot acht punten, terwijl in de Europa League met 4-1 werd verloren van LASK Linz.

Bij een overwinning in Oostenrijk had PSV zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Het liep echter anders, waardoor de Eindhovenaren een nieuwe klap te verwerken hebben gekregen. PSV wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen. De ploeg van Van Bommel ging drie keer onderuit en speelde twee keer gelijk. De trainer zocht donderdagavond naar oorzaken voor de slechte resultaten. "Er zijn verklaarbare redenen voor dat we een paar keer niet winnen. Blessures, rode kaarten, een paar spelers die er niet bij zijn. Dat is zo, maar je moet wel reëel zijn: dan kun je niet vijf keer niet winnen", aldus Van Bommel tegen FOX Sports.

Meer: Eindhovens Dagblad: PSV krijgt goed en slecht nieuws vanuit ziekenboeg | PSV-supporters hekelen beleid Van Bommel: ‘Een slechte ontwikkeling’

Nu de resultaten achterblijven en de concurrentie wegloopt, hoopt Gerbrands dat de achterban achter PSV blijft staan. "Het is duidelijk dat er veel emotie en betrokkenheid is van allerlei kanten naar aanleiding van de recente resultaten van PSV. Intern voelt iedereen de urgentie", schrijft hij op Twitter. "Er wordt echt alles aan gedaan om het tij te keren. Hoe lastig het ook voelt, maar we hebben juist nu alle steun nodig." Voordat de interlandperiode aanbreekt neemt PSV het zondagmiddag in Tilburg op tegen Willem II.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
UEFA Europa League
 
PSV
 
Willem II
 
Mark van Bommel

>
Eredivisie
Willem II
2
1
PSV
Zondag, 10 november 2019 om 14:30
Meer nieuws
   
09:14
09:14
'Ik heb nu vijf van die ballen in mijn bed, die zijn als mijn vriendinnen'
2
   
09:00
09:00
In de wandelgangen: Man City mengt zich in strijd om Ligue 1-revelatie
1
   
08:49
08:49
EURO 2020: welke landen hebben zich geplaatst voor het EK?
19
   
08:32
08:32
'Bayern heeft naast Ten Hag en Tuchel derde uiterst verrassende kandidaat'
6
   
08:18
08:18
De Ligt: 'Laatst hebben we wat gegeten na de onderlinge wedstrijd'
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties