Wijnaldum reageert op Guardiola: 'Een beetje vreemd om dat te zeggen'
Vrijdag, 8 november 2019 om 11:32

Josep Guardiola vindt dat Liverpool-aanvaller Sadio Mané soms wel erg makkelijk naar de grond gaat, wat de manager van Manchester City op een sneer van collega Jürgen Klopp kwam te staan. Georginio Wijnaldum maakt zich echter niet druk over de psychologische oorlogsvoering van Guardiola in aanloop naar de kraker tussen beide titelkandidaten van zondag.

"Ik heb gehoord wat Guardiola heeft gezegd", laat Wijnaldum optekenen in de Engelse media. "Hij heeft zijn mening over ons naar voren gebracht, daar is verder niets mis mee. Dat is gewoon zijn mening. In zijn optiek is Mané iemand die schwalbes begaat. Wat kun je daar verder over zeggen? Ik heb zijn schwalbe tegen Aston Villa van vorige week (toen Mané geel kreeg, red.) niet teruggezien, dus daar kan ik niet over oordelen. Ik kan mij echter niet herinneren dat Sadio dat eerder heeft gedaan. We hebben nu ook de VAR, dus ja."

Meer: Kraay junior verrast door actie Ten Hag: ‘Vroeger werd je thuis opgewacht’ | Klopp stomverbaasd door staat van grasveld in Johan Cruijff ArenA

Guardiola hekelt sponsoruitingen: 'Maar de UEFA verdient graag een hoop, hè?'

Wijnaldum vindt niet dat zijn ploeggenoten van Liverpool zich gemakkelijk laten vallen. "Hoeveel van onze spelers hebben geel gehad voor het maken van een schwalbe?", vraagt de middenvelder van de Premier League-koploper zich hardop af. "Ik denk dat Sadio de eerste was. Het is dus een beetje vreemd om te zeggen dat wij snel gaan liggen. Maar dat is slechts mijn mening."

De controleur van the Reds verwacht dat Manchester City zondag met aanvallende intenties naar Anfield komt. "Maar misschien spelen zo op een iets andere manier", houdt Wijnaldum alle opties open. "Een open wedstrijd zou voor beide elftallen goed zijn, maar het is ook een teken van respect als zij een andere speelstijl hanteren." Liverpool, dat dit seizoen nog niet heeft verloren in competitieverband, begint met zes punten voorsprong aan de kraker tegen de formatie van Guardiola.

 
Premier League
 
Liverpool
 
Manchester City
 
Georginio Wijnaldum
 
Sadio Mané

>
Premier League
Liverpool
3
1
Manchester City
Zondag, 10 november 2019 om 17:30
Poll
Liverpool - Manchester City eindigt in...
Overwinning voor Liverpool
Gelijkspel
Overwinning voor Manchester City
Meer nieuws
   
13:59
13:59
'Ronald Koeman wil Paris Saint-Germain in januari niet versterken'
1
   
13:08
13:08
Antony debuteert in CL-selectie Ajax; Ten Hag neemt Huntelaar niet op
33
   
12:56
12:56
Onverwachte persconferentie in Camp Nou om 19.00 uur
55
   
12:43
12:43
'Mourinho geeft duidelijk signaal af met vijfde tribuneplaats van het seizoen'
17
   
12:31
12:31
FOX Sports analyseert 'slappe zakken' van AZ: 'Goedkoop van Koopmeiners'
21
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties