Van de Looi vol lof over 'voorbeeld': 'Zijn progressie is enorm'
Dinsdag, 12 november 2019 om 07:54

Calvin Stengs en Myron Boadu melden zich deze week voor het eerst bij Oranje. Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, vindt het weinig verrassend dat het tweetal van AZ zich nu al bij de selectie van het 'grote' Nederlands elftal voegt. De keuzeheer zag Stengs en Boadu in de vorige interlandperiode schitteren in de interlands tegen Jong Portugal en Jong Noorwegen.

"Hij moet het natuurlijk nog waarmaken bij Oranje, maar dat hij daar nu de kans gaat krijgen, is helemaal terecht. Zijn progressie sinds vorig seizoen is enorm. Hij was bij zoveel goede momenten en gevaarlijke aanvallen van ons betrokken, ook met goals en assists. Maar ook in het omschakelen en alles wat hij verder doet, is hij een voorbeeld", zo wijst Van de Looi in gesprek met De Telegraaf op Stengs.

Dat Boadu en Stengs zich nu bij Oranje mogen melden, heeft gevolgen voor Van de Looi. De keuzeheer kan immers geen beroep doen op het tweetal voor de wedstrijden tegen Jong Gibraltar (EK-kwalificatie) en Jong Engeland (oefeninterland). "Je wilt altijd je beste spelers voor jouw team beschikbaar hebben, maar aan de andere kant: als ze klaar zijn voor Oranje, is dat alleen maar mooi."

"Dat was met Donyell zo, volgens mij is dat nu ook met Calvin het geval en Myron is er misschien al bijgekomen door een aantal blessures, maar ook omdat hij gewoon geweldig presteert bij AZ", zegt Van de Looi over Donyell Malen, die zich eerder dit seizoen al bij Oranje mocht melden. "De stap vanuit hier naar het Nederlands elftal is te maken. Als je maar presteert. Een enorme stimulans voor al het talent in deze selectie."

 
Meer video's
 
Nederland
 
AZ
 
Erwin van de Looi
 
Myron Boadu
 
Calvin Stengs

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties