Southgate sust rel rond Sterling en benadrukt onschuld van Gomez
Dinsdag, 12 november 2019 om 18:22

Raheem Sterling en Joe Gomez hadden zondag ruzie met elkaar tijdens de topper tussen Liverpool en Manchester City en de onvrede was een dag later nog niet verdwenen. Sterling vloog Gomez aan in het trainingskamp van Engeland, waardoor hij om disciplinaire redenen de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro van donderdag mist. Volgens bondscoach Gareth Southgate heeft het veelbesproken incident de sfeer in het Engelse kamp niet aangetast.

"Ik hou van al mijn spelers, dit is net een familie", wordt Southgate dinsdag op een persmoment geciteerd door onder meer de BBC. "Binnen een familie is het belangrijk dat er gecommuniceerd wordt en dat problemen besproken worden. Ik verwacht niet dat ik als bondscoach nooit met dergelijke zaken wordt geconfronteerd."

Dit bericht bekijken op Instagram

??????

Een bericht gedeeld door Raheem Sterling x ?? (@sterling7) op

Sterling liet in een statement op Instagram al weten dat hij in de fout is gegaan, en niet Gomez. "Raheem heeft in zijn bericht op de sociale media verklaard dat voor een kort moment de emoties de overhand kregen bij hem", verwijst Southgate naar de 'mea culpa' van de aanvaller van Manchester City. "Het is belangrijk om nogmaals te benadrukken dat Joe zijn emoties onder controle wist te houden." Sterling komt dus niet in actie tegen Montenegro, al blijft hij wel bij de selectie. "Ik moet met een bevredigende oplossing komen voor de spelersgroep. Dat is lastig, want ik moet elke speler gelijk behandelen. Dat zal niet altijd lukken, maar ik blijf wel de manager. Raheem is heel belangrijk voor ons, toch was dit de juiste beslissing."

Volgens verdediger Ben Chilwell hebben Southgate, Sterling en Gomez de situatie besproken tijdens een teambijeenkomst. "Raheem heeft zijn excuses aangeboden en Joe heeft ook zijn hart gelucht. Daarmee was de kous af. Raheem had spijt en zei dat hij niet zo in elkaar zit, wat ook klopt. Hij verschuilt zich ook niet achter excuses."

 
Premier League
 
Kwalificatie EK
 
Engeland
 
Manchester City
 
Liverpool

>
EC Qualification
Kosovo
0
4
Engeland
Zondag, 17 november 2019 om 18:00
Poll
De disciplinaire straf voor Raheem Sterling is terecht
Eens
Oneens
Meer nieuws
   
21:15
21:15
Van Halst en Mulder verbaasd door 'gênante' gebeurtenis bij Feyenoord
5
   
20:35
20:35
Myron Boadu erkent: 'Mino Raiola vindt ook dat het er niet uitziet'
6
   
20:13
20:13
Foto met extra uitleg van Lionel Messi wordt massaal geliket op Instagram
5
   
19:45
19:45
Live meepraten in de Serie A: Napoli - AS Roma
2
   
19:35
19:35
Tottenham Hotspur aan kop na teleurstellende topper tegen Chelsea
29
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties