Van der Sar verbindt toekomst aan Ajax: 'Hij is enorm gegroeid in zijn rol'
Vrijdag, 15 november 2019 om 06:43

Edwin van der Sar ging na zijn actieve loopbaan als keeper aan de slag als directeur marketing bij Ajax en groeide daarna door naar de rol van algemeen directeur, een positie die hij nu drie jaar bekleedt. Daar lijken nog wel een aantal jaar bij te gaan komen, aangezien de oud-doelman volgens het Algemeen Dagblad vrijdag zijn handtekening gaat zetten onder een nieuw, vierjarig contract bij de club.

Michael Kinsbergen was voordat Van der Sar het stokje overnam de hoogste baas binnen de Amsterdamse club en hij begeleidde Van der Sar uiteindelijk naar diens nieuwe rol toe. De inmiddels vertrokken directeur ziet dat de oud-doelman de afgelopen jaren flinke stappen heeft gezet. Als voorbeeld noemt hij de gevleugelde uitspraak 'kappen met die shit!', die Van der Sar in 2014 bezigde toen Ajax-fans tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle herhaaldelijk vuurwerk op het veld van De Kuip gooiden: "Edwin zat naast me, maar stond opeens op en was weg. Een paar minuten later zag ik hem op het veld met een microfoon de supporters toespreken."

Meer: Zoektocht Ajax naar ‘oplossing a la Babel’ voor positie Daley Blind strandt | Van der Sar verrast door commotie: ‘De media maken het echt te groot’

"Het kwam vanuit hem zelf, op een manier die ik niet eerder zag. Voor mij het eerste moment waarin ik de leider in hem herkende", blikt Kinsbergen terug. Van der Sar had, nadat hij de rol van algemeen directeur op zich nam, tijd nodig om zijn plek te vinden en Kinsbergen denkt dat zijn verleden als keeper hem hierbij geholpen heeft: "Als er kritiek was, dan stapte hij daar heel makkelijk overheen. Alsof hij als doelman een bal had doorgelaten. Hij wist dat hij klaar moest zijn voor de volgende bal."

"Hij besefte volgens mij ook wel dat bepaalde kritiek terecht was. Vergis je niet, het is een zware job. Opeens komt er van alles op je af, allerlei dossiers moet je jezelf eigen maken. Dat had tijd nodig." Inmiddels is Van der Sar onomstreden in de Ajax-directie en hij belichaamt daardoor volgens het Algemeen Dagblad 'het stokpaardje van Johan Cruijff', die graag voormalige topspelers in de top van de organisatie wilde zien. "Edwin heeft goede mensen om zich heen verzameld en is enorm gegroeid in zijn rol. Hij straalt echt de CEO uit van een topclub", sluit Kinsbergen af.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Edwin van der Sar
 
Johan Cruijff

Poll
Denk jij dat Edwin van der Sar over vijf jaar nog steeds werkzaam is bij Ajax?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties