Drie uitblinkers bij Oranje: 'Ik vind dat hij veel kritiek krijgt'
Maandag, 18 november 2019 om 07:34

Oranje plaatste zich zaterdagavond voor het EK van 2020 met een 0-0 gelijkspel tegen Noord-Ierland. Gerald Vanenburg geeft als rapporteur voor De Telegraaf beoordelingen aan het Nederlands elftal en zag drie uitblinkers. Matthijs de Ligt, Davy Pröpper en Quincy Promes krijgen allemaal een 7,5 van de oud-international.

"Gelet op de problemen die hij de laatste maanden heeft gehad, heeft hij het als verdediger nu goed gedaan. Hij had een paar keer een fantastische wisselpass waarmee hij Promes bereikte. Daar kwam dan meteen gevaar uit", zegt Vanenburg in De Telegraaf over de verdediger van Juventus. Hij zag dat De Ligt in de eerste helft bijna andermaal een bal op zijn hand kreeg. "Gelukkig werd dat dit keer geen 'hands-momentje'. Dat zou heel triest zijn geweest."

Meer: De Ligt: ‘Ik ging eerst op internet kijken of het echt zo was’ | Ajax en Oranje sterk vertegenwoordigd in top honderd van ESPN

Dubbel gevoel bij Koeman: 'Maar doelstelling is behaald'

Pröpper kwam al in de eerste helft als vervanger van Marten de Roon binnen de lijnen. "Je zag meteen dat er een verandering in het spel van Nederland kwam met Davy op het middenveld. Hij is erg balvast, wil de bal ook vaak hebben en er ontstond meer variatie. Davy speelt ook bijna alles vooruit", stelt de oud-international. Promes wordt bestempeld als de 'meest actieve' aanvaller van Oranje in Noord-Ierland.

"Ik vind dat hij veel kritiek krijgt, maar daar gaat hij heel positief mee om. Hij is een van de spelers die het vermogen hebben om het verschil te maken. Hij komt uit een goede periode bij Ajax en zelfs als hij in een fase niet goed speelt, gaat er toch dreiging van hem uit. Hij is een speler die loert op momenten. Je weet als verdediger nooit wanneer hij toeslaat", concludeert Vanenburg. Zijn laagste beoordelingen gaan naar Jasper Cillessen, Daley Blind, Joël Veltman en De Roon, die allen een 6,5 krijgen.

Desondanks is Vanenburg van mening dat het de verdienste van Cillessen was dat Steven Davis in de eerste helft een strafschop hoog over schoot. "Hij loopt toch nog een keer naar de penaltystip en op zijn manier probeert hij Davis te bespelen. Hij heeft inmiddels een hoop ervaring", aldus Vanenburg, die bondscoach Ronald Koeman overigens een 7,5 geeft. "De manier waarop Koeman zijn team liet spelen, vond ik vrij logisch. De wissels deed hij ook op het goede moment."

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Matthijs de Ligt
 
Davy Pröpper
 
Quincy Promes

Poll
Ben jij het hiermee eens?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties